Facturen inzien en betalen bij VIP

In het klantportaal kun je eenvoudig facturen inzien en betalen. Hiermee heb je altijd inzage in je facturen en kun je snel en gemakkelijk betalingen voldoen. Wil je per automatische incasso betalen? Kijk hier hoe je dat kunt instellen.

Inhoudsopgave

Stap 1: Log in op het klantportaal

• Ga naar de website en klik rechts bovenin op Inloggen;
  • Klik vervolgens op Mijn Yourhosting;
  • Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Stap 2: Bekijk je openstaande facturen

• Klik in het “Home-scherm” op het factuurnummer van de factuur die je wenst te bekijken. Je vindt de facturen in het kader “Openstaande facturen”.

Screenshot uit de klantomgeving van VIP. Een pijl laat zien hoe je een factuur kunt inzien.

Stap 3: Download de factuur of betaal deze online

• De factuurpagina ziet er als volgt uit:

Screenshot van een factuur van VIP.

Optie 1: Download de factuur

• Om de factuur te downloaden klik op de knop: “Download factuur”. Vervolgens zal er een .pdf bestand van de desbetreffende factuur worden gedownload.

Optie 2: Betaal de factuur online

• Wens je de factuur online te betalen klik dan op de knop: “Online betalen”.
  • Je wordt nu doorgestuurd naar onze betaalpagina, deze ziet er als volgt uit:

Screenshot van een betaalscherm in de klantomgeving van VIP.

• Om gebruik te maken van iDeal, klik op het bolletje voor iDeal en bevestig de betaalmethode door in het verschijnende veld nogmaals voor iDeal te kiezen:

Screenshot waarin getoond wordt hoe je een betaalwijze kunt selecteren.

• Klik vervolgens op “Betalen” om te betalen, er verschijnt nu een nieuwe scherm van Mollie onze betaalprovider. Kies de van toepassing zijnde bank en voltooi te betaling:
  • Nadat de betaling is voltooid, verdwijnt het kader “Openstaande facturen” van het “Home-scherm” in het klanten.vip.nl portaal.
  • Om de betaalde factuur terug te vinden klik je in het klanten.vip.nl portaal in de menubalk op “Facturen”:
  • De recent betaalde factuur wordt nu weergegeven als “betaald”.