Domeinnaam bij Argeweb koppelen aan VPS met Plesk

Als je een VPS hebt bij Argeweb kun je deze koppelen aan een domeinnaam. In deze handleiding leggen we uit hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Vooraf

1. De DNS van de domeinnaam moet worden gekoppeld aan het IP-adres van je VPS.
  2. In de VPS voeg je de domeinnaam toe als webspace.

Mijn Argeweb

Je kunt de DNS aanpassen in Mijn Argeweb. Doorloop de volgende stappen:

1. Log in op Mijn Argeweb;
  2. Klik in de menubalk op Beheren en dan op Domeinnaam;
  3. Kies de juiste domeinnaam;
  4. Klik op Veelgebruikt en dan Redirect.

6NZ0qAX11uhjWzBOS1tmPPlFmT0FxgOEvg

• Kies in het nieuwe scherm voor DNS en klik dan op Kies wijze;

5iPX_yoyf3nroSmw1C_v5HYEM1w04u2xow

DNS Beheer

1. Vul in het vak Adres het IP-adres van je VPS in;
  2. Wil je alleen de website laten verwijzen naar de VPS verander dan en www ook naar het IP-adres van de VPS;
  3. Log in op Plesk. Ga daarvoor naar https://IP-adres:8443 waarbij je IP-adres vervangt door IP-adres van je server.

EHVmVSiH4Zev6IYfLo_y6hdIMCt-bgF2xw

Webspaces

1. Na het inloggen in Plesk ga je naar Webspaces;
  2. Klik op Add Webspace;
  3. Het volgende scherm wordt vertoond;
  4. Vul de gevraagde gegevens in en klik op OK.
  5. De domeinnaam is nu gekoppeld aan de VPS.

5gGcNwT19Vkjrn9Ba8PBFVMDoE2VwxrcAg