FAQ E-mail Instellen Android

Gebruik je e-mail van Yourhosting? Dan kun je deze toevoegen op je Android telefoon. In dit artikel bespreken we hoe je dat doet. Kom je er met het artikel niet uit? Neem dan contact op voor hulp. Gebruik je een ander programma of toestel? Zoek dan hier de juiste handleiding er bij.

Inhoudsopgave

Kan ik dit ook met mijn pakket?

Alle pakketten van Yourhosting zijn inclusief mail. Je hebt dus minimaal een pakket van ons nodig. Heb je alleen een domeinnaam geregistreerd? Lees dan hier hoe je kunt upgraden. Heb je een licentie van Microsoft 365? Dan gebruik je een ander soort maildienst. Ga dan naar dit artikel.

Wat heb ik hiervoor nodig?

Je wilt je postvak van Yourhosting toevoegen op je Android toestel. Hiervoor heb je een aantal dingen nodig.

• Een mailadres en postvak bij Yourhosting. Je leest hier hoe je die aanmaakt.
  • Een smartphone met het besturingssysteem Android. Heb je een iPhone? Kijk dan hier.
  • Je login gegevens (mailadres en wachtwoord); lees hier hoe je een wachtwoord instelt

Waar moet ik zijn om mijn postvak toe te voegen?

Ga op je telefoon naar de app 'Instellingen' (icoontje van een tandwiel) en kies vervolgens in de lijst voor 'Accounts';

MHzxOd_qI_WQUd-epyIHBvZp4Ag65G18NA

(NB: Dit scherm ziet er op elke telefoon een beetje anders uit)

Onderaan de lijst met bestaande accounts vind je de optie om een nieuwe toe te voegen;2JQTufnHNxsYCE5itJJCPv7YxbYJFIVTbQ

Hoe voeg ik mijn postvak toe?

1. Kies voor 'Account toevoegen' en kies in de lijst met account typen voor IMAP;
  2. Vul je e-mailadres in en klik op 'Volgende'; en vervolgens je wachtwoord en weer op 'Volgende';
  3. Er wordt gevraagd om je serveradres, je mag hier invullen: mail.yourhosting.nl;
  4. Wordt er gevraagd om poortnummers? Dit is 993 voor inkomende en 465 voor de uitgaande mail;
  5. Je postvak wordt toegevoegd.

Ik heb bovenstaande stappen gedaan maar het werkt niet. Wat nu?

Lukt het niet om je postvak toe te voegen in Android? Probeer dan de volgende oplossingen.

• Stel een nieuwe wachtwoord in met behulp van deze handleiding.
  • Controleer of het mailadres en postvak zijn aangemaakt. Hulp? Kijk hier.
  • Heb je de laatste versie van Android?

Nog geen succes? Probeer dan de instellingen handmatig aan te passen.

Handmatig je postvak instellingen aanpassen

1. Ga naar 'Instellingen' en vervolgens naar 'Accounts'

2. Je ziet je account staan die je hebt willen toevoegen; tik hier op;

3. Kies vervolgens voor 'Account instellingen'

4. Scroll naar beneden totdat je de instellingen ziet voor de inkomende en uitgaande server

5. Dit scherm ziet er ongeveer zo uit;

6. Vul hier je mailadres in als gebruikersnaam, je wachtwoord, mail.yourhosting.nl als server en poort 993 voor de inkomende mail en 465 voor de uitgaande. Beveiligingstype of Versleutelingsmethode is SSL.

NB: Lukt het nog altijd niet? Je kunt proberen om bij 'Uitgaande e-mail' poort 587 te gebruiken. Kies dan ook voor START/TLS.

Werkt je bestaande e-mailadres niet meer in je mailprogramma?

We hebben een handige e-mailinstelhulp, waar je de stappen op je apparaat 1 voor 1 doorloopt. Je vindt de e-mailinstelhulp op https://www.yourhosting.nl/support/e-mail-instelhulp/