E-mail instellen in Windows Live Mail

Let op: Dit is een oude en onveilige versie en wordt daarom niet meer ondersteund. We raden je aan over te stappen naar een nieuwere e-mailclient die wel op een veilige manier verbinding maakt, zoals de gratis e-mailclient Mozilla Thunderbird of de webmail van Yourhosting.

Met de volgende stappen voeg je eenvoudig je e-mailadres toe aan het e-mailprogramma Windows Live Mail. Na het volgen van deze stappen kun je vanuit Windows Live Mail je e-mails ontvangen en versturen.

Benodigde gegevens:

• E-mailadres
  • Wachtwoord
  • Serveradres

Lees hier waar je deze gegevens kunt vinden.

Inhoudsopgave

Open de Windows Live Mail instellingen

Start Windows Live Mail en klik links onderin op het tandwiel.

Tandwiel voor instellingen

Accounts beheren

Klik op Accounts beheren

Accounts beheren

Account toevoegen

Klik op Account toevoegen;

Account toevoegen

Geavanceerde configuratie

Kies in het menu voor de laatste optie Geavanceerde configuratie;

Geavanceerde configuratie

Internet e-mail

Kies voor de optie Internet e-mail;

Internet e-mail

Vul de e-mailgegevens in

Vul de juiste e-mailgegevens in:

• E-mailadres: Je e-mailadres
  • Gebruikersnaam: Je e-mailadres
  • Wachtwoord: Het wachtwoord dat je hebt ingesteld
  • Accountnaam: Vul hier een accountnaam in. Deze naam is alleen in het e-mailprogramma zelf te zien
  • Berichten verzenden met deze naam: Vul hier je voornaam en achternaam, of bedrijfsnaam in. Dit is de naam die de ontvanger van je e-mail te zien krijgt.

Account gegevens invullen

Vul de servergegevens in

Vul de juiste servergegevens in:

• Server voor inkomende e-mail: mail.yourhosting.nl:993 (Controleer goed dat je :993 ook toevoegt aan het serveradres).
  • Accounttype: Kies hier voor IMAP of POP
  • Server voor uitgaande e-mail (SMTP): mail.yourhosting.nl:465 (Controleer goed dat je :465 ook toevoegt aan het serveradres)

Schakel alle selectievakken in en klik op Aanmelden.

Account toegevoegd

Je e-mailaccount is nu toegevoegd. Klik op Gereed om terug naar het e-mailprogramma te gaan.

Account gereed

Windows Live Mail

Binnen Windows Live Mail beheer je nu je e-mailberichten. Versturen, ontvangen en het lezen van je e-mails doe je nu in Windows Live Mail.

Testbericht