Beheer van phpMyAdmin bij Yourhosting voor MySQL

Je beheert je MySQL-database via de technische beheeromgeving die je bij ons hebt; de Plesk Hostingmanager. Klik daar op ‘Database’ en vervolgens op ‘phpMyAdmin’ om je online database te beheren.

PHPMyAdmin is een applicatie waarmee je je MySQL database online kunt beheren en raadplegen. Je kunt met PHPMyAdmin onder andere databases, tabellen en gegevensvelden aanmaken en verwijderen. Ook voor het maken van een backup van je databases kun je in PHPMyAdmin terecht.

phpMyAdmin-versie

Yourhosting maakt gebruik van de laatste stabiele versie van phpMyAdmin. Je kunt in je phpMyAdmin omgeving zien welke versie we momenteel gebruiken:

TdR9wLnyAzl1nJ7wX52kHDZ0fMlfTRtKxQ

Wachtwoord instellen

Ben je jouw wachtwoord vergeten of wil je deze aanpassen, dan wijzig je deze eenvoudig bij ‘Databases’, in de Hostingmanager. Klik daar rechts boven op ‘gebruikersbeheer’ en daarna op de database waar je een nieuw wachtwoord voor in wilt stellen. Op de volgende pagina stel je vervolgens een nieuw wachtwoord in.

Database toewijzen

In de Plesk-hostingmanager heb je de optie om een database toe te wijzen aan een (sub)domeinnaam. Dit heeft technisch geen functie, maar is wel overzichtelijk. Je doet dit door in Plesk naar de pagina 'Databases' te gaan. Achter de databasenaam klik je vervolgens op 'Deze database aan een site toewijzen' en vervolgens klik je op de juiste (sub)domeinnaam in het uitklapmenu.

Weet je niet welke database bij je website hoort? Bij je WordPress-website kun je dit eenvoudig inzien door links naar de Plesk-pagina 'WordPress' te gaan. Klik vervolgens bij je domeinnaam op het tabblad 'database'. HIer zie je welke database je website gebruikt en wat de databasegebruikersnaam is.

Instructievideo: Aanmaken database + gebruiker