CMS Systemen bij Yourhosting

Een Content Management System (CMS) is een software programma waarmee je een website maakt. Zo'n CMS installeer je op je hostingpakket. Bekende voorbeelden zijn WordPress, Joomla en Drupal. In dit artikel vertellen we er meer over.

Inhoudsopgave

Inleiding

Een CMS is vooral bedoeld om je veel werk uit handen te nemen. Je hoeft een website niet van de grond af te bouwen. Het CMS zorgt voor alle techniek en jij hoeft je alleen maar bezig te houden met de inhoud en de vormgeving. Bovendien werkt het CMS doorgaans helemaal online. Je hoeft niks te installeren of website te uploaden vanaf een lokale computer.

Bekende CMS systemen

Er zijn veel verschillende CMS-systemen. Welke je kiest is afhankelijk van de wensen die je hebt. Lees ook ons blog over een CMS kiezen om de keuze makkelijker te maken. Deze CMS-systemen zijn het populairst:

• WordPress: het meest bekende CMS-systeem ter wereld. Met veel mogelijkheden voor jouw website door het grote scala aan plugins.
  • Joomla: bij Joomla heb je net als bij WordPress veel mogelijkheden voor je website, alleen wordt Joomla! vaak als net iets minder gebruiksvriendelijk dan WordPress ervaren. Ga naar de Joomla!-pagina voor meer informatie over dit CMS-systeem.
  • Drupal: ook Drupal biedt veel mogelijkheden voor jouw website, maar kan daardoor voor beginners wat overweldigend zijn. Drupal is bijvoorbeeld erg geschikt voor websites met een klantenportaal.

Kosten

Als je een hostingpakket van ons hebt installeer je de meeste CMS'en helemaal gratis. Om een CMS te kunnen gebruiken heb je hostingpakket en een domeinnaam nodig. Je besteld deze op onze website.