Yourhosting - E-mailaccount instellen

Voor het ontvangen en versturen van e-mail heb je de keuze uit meerdere e-mailprogramma's. Hieronder vind je belangrijke informatie voor het instellen van verschillende e-mailprogramma's.

Inhoudsopgave

Benodigde gegevens

Voor het instellen van je e-mailadres in je mailprogramma heb je natuurlijk een e-mailadres nodig. In de Hostingmanager vind je op de pagina 'Mail' een overzicht van de e-mailadressen die je hebt aangemaakt.

Inkomende mailWaar vind ik het?
ServerHet serveradres is server0XX.yourhosting.nl (zet in plaats van XX het daadwerkelijke nummer van de server waar jouw pakket op staat). Het servernummer vind je in Mijn Account op de pagina 'Mijn gegevens' onder de blauwe balk 'Mijn technische gegevens'
GebruikersnaamJe e-mailadres *
WachtwoordHet wachtwoord dat bij de e-mailbox hoort die je in wilt stellen
Poortnummer993 (voor IMAP) 995 (voor POP)
VersleutelingSSL/TLS

* Het is mogelijk dat meerdere e-mailadressen gekoppeld zijn aan één mailbox. Je kunt echter alleen inloggen met het hoofd e-mailadres van deze mailbox. Vul hier daarom het hoofd e-mailadres in.

Uitgaande mailWaar vind ik het?
ServerDezelfde server als bij inkomende mail
GebruikersnaamHetzelfde als bij gebruikersnaam inkomende mail
WachtwoordHetzelfde wachtwoord als bij inkomende mail
Poortnummer587
Versleuteling(START)TLS/SSL

koiCI83nyvfQTi5eqkz0xyDw6zmwkzHdkw

In sommige e-mailprogramma's staat er bij 'geavanceerd' of 'meer instellingen' ook nog het volgende:

Pad van de hoofdmap /

Prefix IMAP-pad /

Voorvoegsel IMAP-pad /

Hoofdmap

Vul hier niks in, dit veld moet leeg zijn.  Staat er nu 'INBOX', haal dan de tekst weg zodat het veld weer leeg is. Sla de wijziging op.

Wachtwoord vergeten

Volg onderstaande stappen om een nieuw e-mailwachtwoord in te stellen:

• Log in op Mijn Account met je klantnummer en wachtwoord;
  • Klik in het menu op Hostingmanager;
  • Klik door naar de Hostingmanager;
  • Ga naar ‘Mail’;
  • Klik op de mailbox waarvoor je een nieuw wachtwoord wilt instellen;
  • Stel een nieuw wachtwoord in en klik op ‘Ok’ of ‘Toepassen’.