Yourhosting - E-mail instellen in Outlook 2016 for Mac

E-mail instellen van Yourhosting in Outlook 2016 for Mac. Handleiding voor het toevoegen van IMAP mail van Yourhosting aan je Outlook client op de Mac.

Inhoudsopgave

Stap 1: Waar vind ik de benodigde gegevens?

Je kunt aan de slag met het instellen van je e-mail zodra je een e-mailadres hebt aangemaakt. Om je e-mailadres in te stellen in je mailprogramma heb je een aantal mailgegevens nodig. Lees hier welke gegevens dit zijn en waar je deze vindt.

Een overzicht van alle e-mailadressen die je in je pakket hebt aangemaakt vind je in Plesk (het technische gedeelte van je online klantomgeving) bij 'Mail'.

Stap 2: Open Outlook 2016 voor Mac

Open Outlook 2016 for Mac. Klik in de menubalk op ‘Extra’ en vervolgens op ‘Accounts’.

1Kpp6bg7Ws5T25p3OJBO5mQ3YXfrOse0sw

Stap 3: E-mailadres toevoegen

Klik op 'E-mailaccount toevoegen'. Voer vervolgens je e-mailadres in en klik op 'Doorgaan'.

9O95hE2wTu1xkFuGKT5gLb6Ugx9SDxqEdw

Stap 4: Invullen mailgegevens

Vul nu de volgende gevraagde informatie in. Let op, Outlook vult sommige velden automatisch in, maar niet met de juiste informatie! Controleer of alles goed staat:

• Type account: kies de instelling die je wenst. Wij raden IMAP aan.
  • E-mailadres: hier staat je mailadres al ingevuld, dit kun je laten staan;
  • Gebruikersnaam: Vul hier je e-mailadres nogmaals in;
  • Wachtwoord: vul het wachtwoord van je mailbox in, zie stap 1;
  • Server inkomende e-mail: Het serveradres is server0XX.yourhosting.nl (zet in plaats van XX het daadwerkelijke nummer van de server waar jouw pakket op staat). Het servernummer vind je in Mijn Account op de pagina 'Mijn gegevens' onder de blauwe balk 'Mijn technische gegevens';
  • Poort inkomende server: 993 bij IMAP (bij POP3 is het 995)
  • Vink SSL aan;
  • Server uitgaande e-mail: vul hetzelfde serveradres in als bij inkomende e-mail.
  • Poort uitgaande server: 587
  • Vink SSL aan;
  • Pad van de hoofdmap: hier hoort niets te staan. Staat hier 'INBOX' ingevuld? Haal dit dan weg;

z2lIrKvQPLRxpOirDqAWRJpHLNL5h-hdSA

Klik hierna op 'Account toevoegen' en vervolgens op 'Gereed'.

Gefeliciteerd! Je kunt nu aan de slag met Outlook for Mac 2016.