E-mail instellen in Thunderbird bij Yourhosting

Wil je jouw mailadres toevoegen in Mozilla Thunderbird? We leggen je hier stap voor stap uit hoe dat gaat. Lees ook onze FAQ E-mail instellen Thunderbird.

Inhoudsopgave

Thunderbird downloaden en installeren

1. Download Thunderbird via https://mozilla.org/nl/thunderbird/
  2. Open het setup.exe-bestand van Thunderbird.
  3. Klik in het welkomstscherm op 'Volgende'.

Volgende klikken

1. Selecteer ‘Standaard’ en klik op ‘Volgende’.
  2. Klik op ‘Installeren’ en start de installatie van Thunderbird.
  3. De installatie is afgerond. Vink ‘Mozilla Thunderbird nu starten’ aan en klik op ‘Voltooien’.
  4. Ga naar 'Thunderbird instellen vanaf een nieuwe installatie'.

Thunderbird instellen vanaf een nieuwe installatie

Ga je voor de eerste keer aan de slag met Thunderbird, volg dan onderstaande stappen om een e-mailaccount in te stellen. Heb je eerder e-mailaccounts aangemaakt in Thunderbird, ga dan verder naar 'een nieuw account toevoegen aan Thunderbird'.

1. Start Mozilla Thunderbird. Er opent nu een wizard. Met deze wizard importeer je informatie van andere e-mailprogramma’s naar Thunderbird.
  2. Heb je nog niet eerder een e-mailcliënt (bijvoorbeeld Outlook, Eudora of Incredimail) ingesteld op je computer, dan hoef je geen informatie te importeren. Selecteer dan de optie ‘Niets importeren’ en klik op ‘Volgende‘. Wil je wel gegevens uit een ander programma importeren, ga dan naar de website van Thunderbird voor meer informatie.
  3. Klik in het onderstaande scherm op ‘Dit overslaan en mijn bestaande e-mailadres gebruiken’ (je kunt dit later alsnog aanvragen).

Bestaand e-mailadres gebruiken klikken

• Ga verder in deze handleiding naar ‘Stel je e-mailadres in’

Een nieuw account toevoegen aan Thunderbird

• Open Thunderbird, klik op ‘Extra’ en vervolgens op ‘Accountinstellingen...’.

Klik op Accountinstellingen

• Klik op ‘Accountacties’ en vervolgens op ‘Toevoegen’.
  • Ga verder naar ‘Stel je e-mailadres in’.

Stel je e-mailadres in

1. Vul je naam, e-mailadres en wachtwoord in en klik op ‘Doorgaan’.
  2. Thunderbird controleert je instellingen.
  3. Stel hierna de volgende gegevens in (zie ‘Benodigde gegevens’):
  • 'Inkomend’: kies hier IMAP of POP, wij raden IMAP aan. Kijk voor het verschil tussen IMAP en POP3 op onze supportpagina;
  • ‘Server hostnaam (inkomend)’: Het serveradres is mail.yourhosting.nl
  • Poort: Bij IMAP poort 993 (bij POP is de poort 995)
  • ‘SSL (inkomend)’: kies 'Autodetective'.
  • ‘Authenticatie’ (inkomend): kies 'Autodetective'.
  • ‘Uitgaand’: SMTP (is al ingevuld).
  • ‘Server hostnaam’ (uitgaand): vul hetzelfde serveradres in als bij 'inkomend'';
  • ‘Poort’ (uitgaand): 465.
  • ‘SSL’ (uitgaand): kies 'Autodetective'.
  • ‘Authenticatie’ (uitgaand): kies 'Autodetective'.
  • ‘Gebruikersnaam’: vul weer je e-mailadres in.
  • Klik op ‘Klaar’.
  • Krijg je een waarschuwingsscherm kies dan ‘Ik begrijp de risico’s’ en klik dan op ‘Account aanmaken’
  • Klik op ‘Ok’.
  • Je e-mailadres is aangemaakt.

Controleer vervolgens nog even de servermap door op 'Geavanceerde accountinstellingen' te klikken.

'Het vakje achter 'IMAP-servermap' hoort leeg te zijn. Staat hier 'INBOX', haal het dan weg en sla de wijziging op door op 'OK' te klikken.

Geadvanceerde IMAP instellingen

Thunderbird is op geen enkele manier verbonden met Yourhosting, daarom levert Yourhosting buiten deze handleiding geen support op het gebruik van Thunderbird.