E-mail virusscanner bij Yourhosting

Alle inkomende e-mail bij Yourhosting wordt gescand op virussen. Onze virusscanners draaien op een mailcluster apart van de servers.

Inhoudsopgave

Hoe het werkt

Bevat een e-mail een virus dan wordt deze niet afgeleverd. In plaats daarvan ontvang je een bericht van de virusscanner. Mailberichten die zijn onderschept door de virusscanner blijven tijdelijk bewaard. Mocht je de e-mail alsnog willen ontvangen dan kan dat. Dit is op eigen risico en kan binnen een periode van maximaal 30 dagen.

Virusscanning configuratie

Onze virusscanners zijn gebaseerd op AMaViS en NOD32. AMaViS verwerkt inkomende e-mails en bijlagen naar de virusscanner, NOD32 scant de e-mails en bijlagen op virussen. NOD32 is het beste antivirussysteem voor Linux-e-mailservers. De algoritmen van de NOD32-scanmachine leveren de beste detectiesnelheid en scantijden.

Waarom een virusscan voor een Linux-e-mailserver?

De meeste virussen werken niet op Linux omdat ze zijn geschreven voor Windows. De e-mail die via onze server wordt verstuurd en ontvangen komt echter van, en gaat naar Windows-computers. Om die reden scannen we alle e-mailberichten en bijlagen op virussen voordat deze naar je computer worden verstuurd.