Directories van je website beveiligen bij Alphamega

Hier leggen we je uit hoe je directories van je website kunt beveiligen.

Inhoudsopgave

Beveiligde directories worden ondersteund op al onze hostingpakketten.

Zo maak je een beveiligde map aan

1. Login op Mijn Yourhosting (voorheen Mijn Alphamega) (https://mijn.yourhosting.nl/)
  2. Klik in het menu op Diensten en dan op het pakket van de domeinnaam waarvoor je een beveiligde directory wilt maken (Classic, Hosting, TopSite).
  3. Klik nu op je domeinnaam met het hostingpakket.
  4. Je krijgt een extra menu er bij. Daarin klik je door naar Plesk (Technical Controlpanel).
  5. Klik op 'Afgeschermde mappen' en dan op 'Afgeschermde Map Toevoegen'.
  6. Geef achter 'Mapnaam' de exacte naam in van de directory die je wilt beveiligen achter de /.   (Wil je de hele httpdocs map afschermen dan laat je de / staan.)
  7. Voer een Titel in van de beschermde omgeving (deze tekst wordt getoond als gebruikers naar hun login en wachtwoord wordt gevraagd)
  8. Klik op OK.

Na het beveiligen van de map dien je ook een gebruiker aan te maken.

Gebruikers aanmaken

1. Klik je op de zojuist aangemaakte map.
  2. Klik Gebruiker toevoegen aan.
  3. Voer een nieuwe gebruikersnaam in die je zelf bedenkt.
  4. Voer 2x hetzelfde wachtwoord in (je moet dit 2 keer invullen om er zo zeker van te zijn dat je geen fout hebt gemaakt bij het intypen van het wachtwoord).
  5. Klik op OK.

De map die je hebt aangegeven zal vanaf nu beveiligd zijn met een gebruikersnaam en wachtwoord.