Uploaden met FTP bij Alphamega

Wanneer je een website hebt gemaakt, wil je natuurlijk dat deze via het internet te bekijken is. Je zal dus de website moeten uploaden naar jouw webruimte op de webserver bij jouw hostingprovider. Als je wil, kun je ook alleen de gewijzigde bestanden van een website uploaden. Dit doe je meestal wanneer je aanpassingen aan je website hebt gedaan.

Inhoudsopgave

  1. Uploaden met FTP (File Transfer Protocol)
  2. FileZilla een verkorte handleiding
  3. index.htmlUploaden met FTP (File Transfer Protocol)

Het uploaden van een website gaat via FTP (File Transfer Protocol). FTP is een manier waarop bestanden kunnen worden geüp-en gedownload via het internet. Via FTP kun je inloggen op de server waarop je website is ondergebracht en bestanden naar de server sturen (uploaden) en van de server ontvangen (downloaden).


Er zijn vele FTP-programma's via het internet te verkrijgen. Wij adviseren FileZilla, een gratis, nederlandstalig FTP-programma wat erg goed werkt. Klik op deze link om hem nu gratis te downloaden


Klik op de groene download knop als Windows jouw besturingssysteem is. Voor overige besturingssystemen zoals bijvoorbeeld Mac OSX klik je op 'Show additional download options'.


Installeer vervolgens FileZilla op je computer. Er komen regelmatig updates, als er een update beschikbaar is krijg je hier standaard een melding van als je FileZilla opstart.


FileZilla een verkorte handleiding

Start Filezilla en vul bij Host de FTP server in. Deze instelling vind je terug in het mailtje met logingegevens wat je van ons ontvangen hebt en heeft de vorm van: ftp.jouwdomeinnaam.com


Vul bij Gebruikersnaam je gebruikersnaam in die je van ons ontvangen hebt. Vul bij Wachtwoord het wachtwoord in wat je van ons hebt ontvangen of zelf hebt ingesteld.


De vraag voor de poort kun je leeg laten deze word automatisch goed gekozen. Vervolgens klik op Enter of op Snelverbinden. Je hebt nu verbinding met de FTP server.


Navigeer naar de juiste map op jouw eigen computer waarin je website of je bestanden staan. Rechts zie je de gele mappen staan die reeds op de server aanwezig zijn.


Ga aan de rechterkant naar de map httpdocs en dubbelklik op deze map om de inhoud ervan te bekijken. De map httpdocs is de web-folder waarin je je websitebestanden dient te plaatsen, zodat deze op het internet te zien zullen zijn.


index.html

Zorg ervoor dat de eerste pagina van jouw website index.html (of index.htm of index.php) heet, anders is jouw website niet te zien. 


Ga aan de linkerzijde naar de map waarin je jouw website of bestanden hebt opgeslagen. Dubbelklik bijvoorbeeld op C: en navigeer zo naar de juiste map. Selecteer (ctrl + muisklik) de bestanden die je wilt overzetten naar de server. Met rechtermuisklik kun je kiezen voor uploaden.

M
Marjolein is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.