Plesk: Webmail benaderen bij VIP internet

Webmail benaderen indien e-mail draait via de Plesk-omgeving

Anders dan voorheen draait de webmail niet meer via vip.nl maar juist via het eigen domein.

Let op: voor deze handleiding is vereist dat je reeds bent ingelogd in de Plesk-omgeving. Mocht je niet weten hoe dit moet kijk dan naar de handleidingen: Inloggen in Plesk-omgeving via mijn.vip.nl en Inloggen in Plesk-omgeving via klanten.vip.nl.

Stap 1: indien je gebruik maakt van e-mail via de Plesk-omgeving benader je de webmail niet meer via webmail.vip.nl. Je navigeert nu naar webmail.domeinnaam.tld. In het voorbeeld is dit:

kwuhGXjKZrI9iH1SUQAQGYOUp6R9h30VYw

Stap 2: login met het volledige e-mailadres als gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord:

oV2SP92cWs73OCJ6YoInfsnP0BpL5yIq0Q

Mocht de website niet beveiligd zijn, dan is dit eenvoudig te realiseren doormiddel van Let’s Encrypt. De handleiding: Website beveiligen doormiddel van Let’s Encrypt in de Plesk-omgeving kan je hier verder bij helpen.

Wachtwoord vergeten?

Ben je je wachtwoord vergeten, of wil je deze resetten? Lees dan hier de stappen om een nieuw wachtwoord in te stellen in de Plesk hostingmanager.