Managed VPS beheren bij Yourhosting

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen over het beheren van je Managed VPS bij Yourhosting.

Inhoudsopgave


Domeinnamen toevoegen aan je Managed VPS

Via de Hostingmanager voeg je eenvoudig domeinnamen toe aan je Managed VPS. Je kiest hierbij of je de domeinnaam aan een nieuw of een bestaand pakket wilt koppelen. Wil je een extra domeinnaam toevoegen en een nieuwe website voor deze domeinnaam maken, dan kies je voor de optie 'Nieuw account'. Er wordt dan een nieuw account op de server gezet. Dit nieuwe account heeft een eigen FTP-gebruiker, een eigen database en eigen webruimte. 

Wil je een extra domeinnaam toevoegen en een bestaande website, of een multi-site gebruiken, kies dan voor een bestaand account. De extra domeinnaam maakt dan gebruik van dezelfde webruimte, gebruikersnaam en databases als het gekozen bestaande account.


Doorloop de onderstaande stappen om een domeinnaam toe te voegen aan je VPS:

 1. Ga naar https://vps-X.firstfind.nl (vul bij je VPS-nummer in) en log in met je gebruikersnaam en het bestaande FTP-wachtwoord;
 2. Klik links op 'Beheer';
 3. Vul je domeinnaam in;
 4. Selecteer 'nieuw account' voor het toevoegen van de domeinnaam aan een nieuw pakket, of selecteer een bestaand pakket; 
 5. Klik op 'Toevoegen' om de aanpassing op te slaan;
 6. Je hebt nu een extra domeinnaam aan je VPS gekoppelt. Controleer of de DNS van je extra domeinnaam naar de VPS verwijst. Staat de DNS goed ingesteld, dan is de domeinnaam direct actief op de VPS.

Het is niet nodig om deze stappen te doorlopen voor een subdomeinnaam. De VPS is zo ingericht dat alle sub domeinnamen zoals "www" ook worden opgevangen. Wil je een domeinnaam toevoegen die niet bij Yourhosting geregistreerd is? Dat kan, hiervoor heb je een DNS-service nodig.

Instellingen van je Managed VPS

In de Hostingmanager van je Managed VPS zie je in een oogopslag een handig overzicht van alle instellingen.

 1. Log in op je VPS via https://vps-X.firstfind.nl (vul bij X je VPS-nummer in);
 2. Ga vervolgens links naar 'Instellingen';
 3. Je ziet een lijstje met de instellingen van je Managed VPS. Hier zie je onder andere de PHP-versie, PHP-limieten, phpMyAdmin en SSH-toegang. Met de keuzemenu's wijzig je eenvoudig de instellingen;
 4. Klik op de groene knop onderaan de pagina om de wijzigingen op te slaan.


Back-up maken op je Managed VPS

Een back-up maak je om je website en MySQL-database veilig te stellen. Wil je aanpassingen aan je website maken, of wil je simpelweg je harde werk op een veilige plek opslaan, maak dan een back-up. Volg de onderstaande stappen om in de Hostingmanager een back-up te maken van je webbestanden of MySQL-database:

 1. Log in op je VPS via https://vps-X.firstfind.nl (vul bij X je VPS-nummer in);
 2. Kies links bovenin bij het uitklapmenu de gewenste domeinnaam;
 3. Ga vervolgens links naar 'Back-ups';
 4. Klik op de groene knop 'Maak webruimte back-up' of 'Maak MySQL back-up' om de back-up te starten.
 5. Er wordt direct een back-up van je webruimte of database gemaakt. Afhankelijk van de grootte van de back-up kan dit even duren. Wil je de gemaakte back-up gebruiken om je website of MySQL-database te herstellen, dan klik je achter de back-up op 'Terugzetten'.


SSL installeren op je Managed VPS

Wil je een SSL-certificaat installeren, dan doe je dit gemakkelijk vanuit de Hostingmanager. Kies tussen het installeren van een gratis of een betaald SSL-certificaat.

Een SSL-certificaat biedt bezoekers maximale veiligheid bij het doen van online aankopen en het versturen van gegevens via contactformulieren. Met SSL wordt het dataverkeer tussen de browser en de server versleuteld en kan dan niet worden onderschept. Het is belangrijk en bij wet verplicht om het verzenden van persoonsgegevens te beveiligen.

 1. Log in op je VPS via https://vps-X.firstfind.nl (vul bij X je VPS-nummer in);
 2. Ga vervolgens links naar 'SSL-certificaat'. Hier installeer je een eigen SSL-certificaat of een gratis SSL-certificaat van Let's Encrypt;
 3. Voor het gratis SSL-certificaat is het belangrijk dat de DNS van je domeinnaam naar je VPS verwijst. Het SSL-certificaat wordt direct voor je klaargezet. Je kunt hierna nog kiezen om al het verkeer via HTTPS te laten verlopen en om HSTS te activeren. Gebruik deze opties naar eigen wens.Heb je een eigen SSL-certificaat, geef dan bij Certificaat (CRT) alle certificaten op in de juiste volgorde; eerst het CRT-certificaat, dan het root certificaat en dan eventuele intermediate certificaten.
 4. Sla de wijziging op. Het SSL-certificaat wordt nu gecontroleerd en geïnstalleerd.

Ook handig:

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.