VPS migratie FAQ

In januari en februari 2023 migreren we de Unmanaged en Managed VPS-pakketten naar een nieuw platform. Dit doen we om de snelheid en veiligheid te kunnen blijven waarborgen, zoals je van ons gewend bent. Op deze pagina lees je meer hierover.

Inhoudsopgave

Wanneer vindt de VPS-migratie precies plaats?

In januari en febrauri 2023 vinden de migraties plaats. Dit zal in het reguliere onderhoudsvenster vallen, het onderhoudsvenster is tussen 00:00 - 07:00 uur. Welke datum en tijd jouw VPS aan de beurt is kunnen we niet precies zeggen, dit is namelijk van veel factoren afhankelijk. De migratie voeren wij zorgvuldig en gecontroleerd uit.

Wat merk ik van de migratie?

Tijdens de migratie is je VPS even offline. Dit is maar kort en tijdens het onderhoudsvenster van 00:00 - 07:00 uur.

Moet ik zelf hier iets voor doen?

Nee, je hoeft zelf niets te doen. Wij voeren de migratie voor je uit.

Wat verandert er voor mij?

Of er iets voor je verandert ligt aan de soort VPS die je bij ons afneemt:

• Managed VPS Je VPS staat op een nieuw platform, verder verandert er niets voor je. Je beheeromgeving, serveradres en inloggegevens blijven gelijk.
  • Unmanaged VPS Je VPS staat op een nieuw platform, daarnaast krijg je ook een nieuwe beheeromgeving; CloudStack. Per e-mail ontvang je van ons de inloggegevens van CloudStack. Je IP-adres blijft hetzelfde en verandert dus niet. Meer informatie over Cloudstack vind je op deze supportpagina.

Hoe werkt de beheeromgeving voor Managed VPS?

Heb je een Managed VPS bij ons, dan blijft je beheeromgeving de Plesk Hostingmanager, zoals je gewend bent. Hier wijzigt dus niets aan. Hoe Plesk werkt en wat je in deze omgeving kunt doen vind je op deze supportpagina.

Hoe werkt de nieuwe beheeromgeving voor Unmanaged VPS?

Heb je een Unmanaged VPS bij ons, dan krijg je een nieuwe beheeromgeving; CloudStack. Deze omgeving ziet er waarschijnlijk nieuw uit voor je, daarom hebben we een supportpagina voor je gemaakt hoe CloudStack werkt.

Hoe log ik in op CloudStack voor mijn Unmanaged VPS?

Na de migratie beheer je jouw Unmanaged VPS via CloudStack en log je in met de inloggegevens die je tijdens de migratie van ons hebt ontvangen op je contactmailadres.

Inloggen

Direct inloggen op CloudStack voor jouw VPS doe je via https://cloud.yourhosting.nl/zone03_ams02/ui/

Inloggegevens

Je logt in op je Unmanaged VPS met de volgende gegevens:

• Klantnummer
  • Wachtwoord
  • Domain: yourhosting/vps/jeklantnummer (vul bij 'jeklantnummer' je daadwerkelijke klantnummer in)

dae6vA7xT2ohrEjHsAA5Ux1-cwARzSeaug