Hoe pas ik mijn hosts file aan op een mac os computer

Wanneer je een website naar ons wilt verhuizen en de bestanden al bij ons op de server staan, kun je die alvast bekijken voordat je de nameservers/DNS omzet. Dit kun je doen door de hosts file aan te passen. Dan zal de domeinnaam naar de server verwijzen waar de website op draait. Dit geldt alleen voor je lokale computer en dus niet voor andere mensen.

In de volgende handleiding zullen wij uitleggen hoe je dit doet op een Mac OS computer.

  1. Stappenplan

  2. Open het programma Terminal
  3. Vul het IP adres en de domeinnaam in
  4. Bezoek de website via de webbrowser

1. Open het programma Terminal

Open het programma Terminal. Als je deze niet kunt vinden gebruik je de zoekfunctie Spotlight en zoek je op Terminal. Binnen de Terminal vul je de volgende opdracht in:

sudo nano /etc/hosts

2. Vul het IP adres en de domeinnaam in

In de hosts file moet je nu het IP-adres opgeven van de webserver, vervolgens druk je op Tab via het toetsenbord en dan vul je de domeinnaam in. Het is belangrijk dat het ook op deze manier wordt ingevuld. Voorbeeld: <uw IP-adres>  <domeinnaam.ext>

Het IP-adres van de webserver kan je achterhalen door deze uit de DNS zone te halen.

Natuurlijk moet je deze wijziging opslaan voordat die naar onze server verwijst. Vergeet dit niet! Anders zal de wijziging niet functioneren. Druk op ctrl-X. Je wordt dan gevraagd of je het bestand op wilt slaan. Druk op Y (yes) om dit te doen. Vervolgens zie je de naam van het bestand getoond en druk je op enter. Het scherm van het tekstbewerkingsprogramma sluit.

In het hosts bestand vul je het IP adres en de domeinnaam in

In het hosts bestand vul je het IP adres en de domeinnaam in

3. Bezoek de website via de webbrowser

Nu kan je in de webbrowser het domein invullen en zal de domeinnaam verwijzen naar onze server. Wanneer alles in orde is kun je de toegevoegde IP-adressen met bijbehorend domein weer verwijderen uit de hosts file.

M
Mark is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.