Een patch en een update bij RealHosting

Je kunt een website patchen of updaten. In dit artikel leggen we het verschil uit.

Inleiding

Er is soms wat onduidelijkheid over wat we bedoelen met een patch. We horen vaak dat men bang is dat de website kapot gaat door patches. Het tegendeel is echter waar: door juist niet te patchen is de kans aanzienlijk groter dat jouw website kapot gaat – door bijvoorbeeld een zwakke plek in de beveiliging.

Patches vs. traditionele updates

In de onderstaande tabel zie je het verschil tussen een patch en een update.

Patch

Update

• Richt zich alleen op veiligheid
  • Verandert niets aan functionaliteit
  • Verandert de versie niet
  • Compatibel met latere update
  • Veilig te automatiseren
  • Update de applicatie, verandert functionaliteit en hoogt de versie op
  • Breekt vaak plugin/theme/extensie
  • In de meeste gevallen niet veilig te automatiseren
  • De ontwikkelaar van een plugin of thema moet dus ook up