Een Site.pro website afschermen

Heb je een website gemaakt via Site.pro die je online wilt hebben maar niet publiekelijk beschikbaar? Dat kan. Je kunt een gehele website afschermen met een wachtwoord zodat alleen jij en andere geautoriseerde gebruikers er bij kunnen. In deze handleiding leggen we je uit hoe je dit doet.

1. Open de Plesk hostingmanager

Ga via Mijn Yourhosting naar het hostingpakket waar het om gaat en klik van daaruit door naar je Plesk-Hostingmanager.

2. Klik onder het domein op de link Afgeschermde mappen

3. Klik vervolgens op de link Afgeschermde map toevoegen

4. Mapnaam

Vul vervolgens bij Mapnaam de tekst /sitepro in en geef eventueel een titel van de afgeschermde omgeving (dit is niet verplicht). Klik vervolgens op OK.

5. Gebruiker toevoegen

Klik in het scherm wat dan verschijnt op de zojuist afgeschermde map om een gebruiker toe te voegen en klik op de link Een gebruiker toevoegen.

6. Vul in het nieuwe scherm de gebruikersnaam en het wachtwoord in.

Het wachtwoord moet ingevuld worden bij zowel Nieuw wachtwoord, als bij Wachtwoord bevestigen. Uiteraard moet hetzelfde wachtwoord in beide velden ingevuld worden. Klik tenslotte op OK.

NB: Wanneer al deze stappen zijn doorlopen, duurt het nog maximaal een half uur voordat de site is afgeschermd met een wachtwoord.