Website SEO en Security Scan bij Yourhosting

Sinds juni 2023 kun je bij Yourhosting een scan laten doen van je website. Dit kan op het gebied van SEO of van veiligheid. Deze scan is gratis voor onze klanten met een hostingpakket! Je krijgt hierbij een mail met een uitgebreide rapportage. Meer over deze service lees je hier.

Inhoudsopgave

1. Wat doet zo'n scan precies?
  2. Is de scan veilig?
  3. Hoe kan ik een scan laten doen?
  4. Ik heb nog wat vragen over de uitslag van de scan
  5. Wie kan deze scans laten doen?
  6. Hoe duur is het laten uitvoeren van een scan?

Wat doet zo'n scan precies?

De scan is een geautomatiseerd proces. Je website wordt helemaal doorgelicht en er komt een rapport uit met de score van je veiligheid of je SEO score. Dit rapport mailen we naar je toe. Je kunt de test maandelijks doen.

SEO Scan: Een SEO score is een indicatie van hoe goed jouw site te vinden is op Google en andere zoekmachines. Zoekmachines testen je site op bepaalde onderdelen en bepalen daarop hoe hoog deze in de zoekresultaten komt. Met de scan krijg je inzicht en welke delen van je site hoog of minder hoog scoren. Je kunt dan denken aan pagina indeling, woordgebruik en relevantie.

Security Scan: Bij een security scan wordt er voor je gekeken hoe veilig je site is. Helaas hebben we allemaal te maken met hackers, spam en malware. Het is zaak om je site hier tegen te beschermen en gevaren zo snel mogelijk op te sporen. Het resultaat van de scan geeft aan of je SSL en software versie helemaal up to date zijn, of er mogelijke beveiligingslekken zijn en of bijvoorbeeld een contactformulier op je site gevoelig is voor spam.

Is de scan veilig?

Ja, de scan bekijkt alleen gegevens die al online beschikbaar staan voor je bezoekers. Er wordt dus geen vertrouwelijke data of persoonlijke gegevens opgehaald. De scan wordt uitgevoerd door deskundige medewerkers van Yourhosting met beproefde software. Alle resultaten worden direct naar jou gemaild.

Hoe kan ik een scan laten doen?

Heb je bij ons een domeinnaam met een hostingpakket, en staat je website hierop? Je kunt dan eenvoudig je site laten scannen door contact met ons op te nemen. We hebben de URL van de website nodig die je wilt laten scannen, je klantnummer en/of e-mailadres dat in onze administratie bekend is. De resultaten van de scan worden naar je gemaild.

Ik heb nog wat vragen over de uitslag van de scan

Als je een mail met de resultaten van scan hebt ontvangen, kan het natuurlijk goed zijn dat je nog wat vragen hebt. We beantwoorden deze natuurlijk graag. Hou er wel rekening mee dat Yourhosting geen inhoudelijke support kan geven op webdesign of SEO. Als je hulp wilt met het instellen van SSL, het updaten van je software of het aanpassen van DNS dan assisteren we uiteraard graag.

Wie kan deze scans laten doen?

De SEO en Security Scans zijn beschikbaar voor alle klanten van Yourhosting. De voorwaarde is dat het een site betreft die bij ons is gehost. Ben je klant bij een andere hostingpartij of heb je een domeinnaam bij ons maar een site elders? Dan adviseren we om contact op te nemen met die betreffende partij.

Hoe duur is het laten uitvoeren van een scan?

Als je een hostingpakket bij Yourhosting hebt kun je jouw site kosteloos door ons laten scannen.