Domeinnaam check voor beschikbaarheid - Yourhosting

Ben je op zoek naar een domein? Doe dan een domeinnaam check en check of jouw gewenste domeinnaam nog vrij is. Gebruik de domeinnaam check op onze website. Je domeinnaam checken is uiteraard geheel vrijblijvend. Zelf een domeinnaam check op je website? Lees dan verder.

Inhoudsopgave

Wat is een domeinnaam check?

Met een domeinnaam check controleer je of je gewenste domeinnaam nog vrij is. Een domeinnaam is in feite het online adres. Deze heb je nodig zodat mensen je website kunnen vinden en is altijd uniek. Met een domeinnaam check kijk je dus of de gewenste pagina met de gewenste extensie nog vrij is. 

Een domeinnaam bestaat dus uit een unieke naam en een extensie. In ons geval een .NL. je hebt keuze uit verschillende soorten extensies bij je domeinnaam check. De meest bekende in Nederland is een .nl, maar je kunt ook kiezen voor .COM of een .SHOP. 

De domeinnaam check van Yourhosting

Heb je een naam voor je website bedacht? In slechts een paar seconden weet je of de door jouw gekozen domeinnaam nog beschikbaar is! Check eerst je domeinnaam op beschikbaarheid voordat je de domeinnaam gaat registreren in de checker op deze pagina. Met onze domeinnaam check zie je in een paar seconden of de door jou gewenste domeinnaam nog vrij is. Je domeinnaam kun je combineren me allerlei verschillende extensies. 

  • Veel keuze uit domeinextensies 
  • Koop je domeinnaam al vanaf 1 euro per jaar 
  • Handige domeinnaamchecker met suggesties voor extensies en andere domeinnamen 
  • Makkelijk uit te breiden met hosting en SSL 

Domeinnaam bezet?

Is de domeinnaam die je eigenlijk wil registreren al bezet? Dan zijn er meerdere mogelijkheden, zo kun je de domeinnaam overkopen, of je registreert een variatie op deze domeinnaam. Zeker met de populaire domeinnaamextensie als .nl kan het voorkomen dat de door jou gewenste domeinnaam al bezet is. 

Domeinnaam overkopen 

Als de door jou gewenste domeinnaam al bezet is, kun je deze misschien overkopen. De snelste manier om je kansen in te schatten is de betreffende domeinnaam te bezoeken. Is de domeinnaam leeg? Dan heb je kans dat je de domeinnaam kunt overkopen. Je kunt dan vervolgens in de WHOIS proberen de eigenaar te achterhalen. Zo kun je dan een berichtje sturen naar de eigenaar met de vraag of je de domeinnaam kunt overnemen.

Andere variatie of extensie

Is het domein bezet en kun je niet in contact komen met de eigenaar van dit domein? Onze domeinnaamchecker geeft je veel variaties op de door jou gewenste domeinnaam. Zo kan het zijn dat nagelstudio.nl al bezet is, maar nagelstudio-zwolle.nl nog wel vrij is. Deze suggesties vind je door de domeinchecker in te vullen en op de resultatenpagina door te scrollen naar variaties. 

Ook kun je kiezen voor een andere domeinextensie, zoals .com. maar als je een webshop hebt kan juist een .shop of een .store een goed idee zijn! Ook de verschillende domeinnaamextensies vind je in de Yourhosting-shop. 

Verhuizen

Heb je zelf een domeinnaam geregistreerd bij een andere provider en wil je deze verhuizen naar Yourhosting, volg dan de verhuisprocedure. Je hebt onder andere een verhuiscode nodig die je opvraagt bij je huidige hostingprovider. Hoe je de verhuisprocedure volgt lees je hier.

Na je domeinnaam check

Heb je voor een of meerdere domeinnamen een domeinnaam check uitgevoerd? Dan registreer je deze domeinnaam direct in de shop. Wil je vervolgens ook een website of webshop maken, of bijvoorbeeld alleen e-mailen met je domeinnaam, dan heb je ook een hosting- of een e-mailpakket nodig. Na de domein check kies je uit verschillende opties in de shop. Vaak is een klein hostingpakket voldoende om goed mee uit de voeten te komen. Wil je je domeinnaam alleen doorlinken naar een andere website? Kies dan voor de redirect-optie in de shop. 

Wat gebeurt er na de domeinnaam check?

Na de check kun jij je domein registreren. Vervolgens kies je daar een additionele dienst bij zoals hosting of e-mailhosting als je alleen wilt e-mailen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om alleen je domeinnaam te registreren. Heb je de domeinnaam gecheckt en wil je deze registreren? Rond dan het bestelproces af. 

Hoe lang is de looptijd van een domeinnaam?

Standaard ben je na registreren van je domeinnaam één jaar eigenaar van je domeinnaam. Na deze periode kun je ervoor kiezen de domeinnaam op te zeggen. Doe je dit niet, dan blijft de domeinnaam van jou 

Kan ik een domeinnaam overkopen van iemand anders?

Ja, mits je de eigenaar van de domeinnaam kunt vinden. Vaak vind je deze op de betreffende website of via de Whois database. Wil de eigenaar van deze domeinnaam niet zijn domein verkopen, registreer dan een andere extensie in de shop. 

Waar let ik op bij het kiezen van een domeinnaam?

Een domeinnaam die je makkelijk kunt onthouden, geen moeilijke spelling of streepjes en cijfers bevatten werken vaak beter dan complexe lange domeinnamen. Herkenbaarheid kan ook goed werken, bijvoorbeeld je voor- en achternaam of je bedrijfsnaam. 

Domeinnaam laten checken op je eigen website?

Door het plaatsen van een klein stukje code op je site laat je je bezoekers controleren of een domeinnaam nog vrij is. Dit ziet er dan als volgt uit:

oVjVtzAc_rn0_7rJXuuVWHok_dG0JuejuQVolg methode 1 voor een snelle implementatie van de domeinnaamcheck in je site. Volg methode 2 als je de lay-out van de domeinnaamcheck wilt aanpassen.

Domeinnaam checken - Methode 1

Plaats deze code in je html-document: (de lay-out is niet aanpasbaar)

<iframe frameborder="0" height="30" marginheight="0" marginwidth="0" name="yourhostingbanner" scrolling="no" src="https://www.yourhosting.nl/banners/banner4/checker.htm" width="260"></iframe> 

Domeinnaam checken - Methode 2:

Plaats deze code in je html-document:

<iframe frameborder="0" height="30" marginheight="0" marginwidth="0" name="yourhostingbanner" scrolling="no" src="checker.htm" width="260"></iframe> 

Download de bestanden.

Vervolgens:

  • plaats je de bestanden in dezelfde directory als het bestand waar je de code in hebt gezet.
  • kun je de bestanden banner.htm en style-whois.css naar wens aanpassen voor de lay-out.

Ook handig:

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.