Domeinnaamregistratie bij Yourhosting

Een domeinnaam heb je nodig om een website te maken. Een domeinnaam is als het ware je online adres. Hosting heb je nodig om je website ook zichtbaar te laten zijn aan bezoekers. Aan je domeinnaam kun je verschillenden pakketten of services koppelen. Kies welke dienst er bij je past aan de hand van onderstaande toelichting. Staan je wensen er niet tussen, neem dan contact op met onze klantenservice. 

Inhoudsopgave

Domeinregistratie

Met een domeinregistratie heb je een domein tot je beschikking waarmee je alle kanten op kunt. Zo kun je je domein gebruiken om een website op te plaatsen of mee te e-mailen. Yourhosting zorgt ervoor dat je met een domeinregistratie gebruik kunt maken van een uniek adres op het internet. Een domeinnaam heb je nodig als je bijvoorbeeld vindbaar wilt zijn op het internet. Ook kun je een domeinnaam gebruiken als adres van je webshop. In het menu vind je allerlei opties onder website maken of hosting. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het bij een domeinregistratie te houden. Zo voorkom je dat anderen jou voor zijn met dezelfde domeinregistratie. 

Domeinregistratie en extensies

Een domeinregistratie bestaat altijd uit een naam en een extensie. De domeinnaam is de tekst die altijd na de https://www. komt. Bijvoorbeeld https://www.ditiseendomeinnaam.nl. De extensie wordt ook wel een top-level-domein genoemd en is het achterste gedeelte van de domeinnaam, na de punt. In het bovenstaande voorbeeld is dit dus .nl. Bij Yourhosting heb je keuze uit honderden verschillende domeinextensies. Is bijvoorbeeld jouw gewenste .nl-domeinnaam niet meer beschikbaar, dan kun je ook kiezen uit een andere extensie.

Domeinregistratie: hoe kies je een domein?

Een goede naam kan bepalend zijn voor je online succes. Met een sterke domeinregistratie weten mogelijke bezoekers je sneller te vinden en draagt het bij aan je herkenbaarheid. Heb je een bedrijf, dan is je domeinregistratie vaak gelijk aan je bedrijfsnaam. Zoek je voor je domeinregistratie een sterk domein? Gebruik dan deze tips: 

 • Maak ‘m niet te lang 
 • Zorg dat je domein makkelijk te onthouden is 
 • Gebruik zo min mogelijk cijfers en koppeltekens. 
 • Regionaal actief? Dan kan het helpen ook de plaatsnaam te vermelden in je domein 

De mogelijkheden van domeinregistratie

Met een domeinregistratie heb je veel mogelijkheden. Zo kun je het gebruiken voor een website of webshop, maar ook e-mailen met je domeinnaam behoort tot de mogelijkheden. Zo vergoot je de herkenbaarheid en de professionaliteit van je website. Heb je al een domeinnaam maar wil je gebruik maken van de service van Yourhosting? Dan kun je altijd de verhuisprocedure volgen. 

Domeinregistratie met een hostingpakket

Wil je een website, koppel dan één van onze complete hostingpakketten aan je domeinnaam. Met een hostingpakket plaats je je website op een van onze stabiele servers. Daarnaast kun je vanzelfsprekend doorlinken, DNS beheren en alle e-mailfaciliteiten gebruiken. 

Maak je website met één van onze gratis softwarepakketten. Zo installeer je WordPress al via één click in de hostingmanager. 

Ga je voor een hostingpakket? Dan krijg je ook gratis toegang tot de sitebuilder in je online klantomgeving. Deze sitebuilder is een van de meest gebruiksvriendelijke websites wereldwijd. Je hebt geen technische kennis nodig en klikt en sleept zo een website in elkaar.  

Domeinregistratie gebruiken voor e-mailen

Wil je je eigen e-mailadres? Koppel je domeinnaam dan aan één van onze e-mailpakketten. Met de gebruiksvriendelijke webmail check je je e-mail waar en wanneer je maar wilt, en geavanceerde spamfilters en een virusscanner dragen bij aan een optimale beveiliging. Je krijgt een onbeperkt aantal aliassen en kunt je domeinnaam doorlinken en DNS beheren. Wil je naast e-mailen ook een website? Bij de hostingpakketten van Yourhosting maak je óók gebruik van e-mailen met je domeinnaam. 

Alleen domeinregistratie 

Je domeinnaam veilig vastgelegd. Kies voor alleen registreren als je je domeinnaam wilt vastleggen zonder aanvullende diensten als doorlinken, DNS-beheer, e-mail, of webhosting. Je betaalt alleen de prijs van je domeinnaam. Een slimme keus als je bijvoorbeeld wilt voorkomen dat andere mensen met jouw domeinnaam aan de haal gaan, of je je domeinnaam alvast wilt reserveren voor later gebruik. 

VPS-hostingpakket

Wil je onafhankelijk zijn van de drukte van andere websites, kies dan voor VPS-hosting. Een VPS (Virtual Private Server) is een virtuele omgeving die op een volledig zelfstandige server wordt aangemaakt en gegarandeerde processorcapaciteit en RAM-geheugen heeft.

 

Regel je domeinregistratie vandaag nog

Bij Yourhosting is je domeinregistratie zo geregeld. Gebruik de domeinnaamchecker en vind die domeinnaam die past bij wat je wilt uitstralen. 

Populaire extensies voor je domeinregistratie

 • .NL: De meest bekende extensie is natuurlijk een .nl-domeinnaam. Door zijn populariteit vaak ook lastiger te registreren omdat veel domeinnamen al bezet zijn. In deze domeinchecker (link) vind je daarom nuttige suggesties voor jouw .nl-domeinnaam 
 • .SHOP of .STORE: Webshop of winkel beginnen? Dan is een .shop- of een .store-extensie een goed idee. Hiermee maak je direct duidelijk wat het doel is 
 • .COM: Internationale ambities? Een .com website is dan altijd een goed idee. Deze domeinextensie wordt door veel landen gebruikt. 

Domeinregistratie bij Yourhosting 

 • Veel keuze uit verschillende domeinextensies 
 • Direct aan de slag met je domeinregistratie 
 • Lage prijzen 
 • Gratis onepager bij elke domeinregistratie 
 • Oneclick installs voor bijvoorbeeld WordPress in combinatie met hosting 
 • Supersnel registreren 
 • Bij vragen: deskundige en goed bereikbare support 

Hulp nodig bij je domeinregistratie?

Onze deskundige support staat 6 dagen in de week voor je klaar: neem contact op met onze klantenservice.


D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.