Domeinnaam checken voor beschikbaarheid bij Yourhosting

Je kunt op onze website checken of een domeinnaam nog beschikbaar is. Daarna kun je een domeinnaam registreren of verhuizen. Je kunt ook een domeinnaam checker op je eigen website zetten. In dit artikel vertellen we daar meer over.

Inhoudsopgave

Inleiding

Elke domeinnaam is uniek. Deze wordt geregistreerd en vastgelegd op jouw naam. Als een domeinnaam al bezet is kun je deze overnemen als je daarover akkoord bent met de huidige eigenaar. De domeinnaam kan dan verhuizen van de ene aanbieder naar de ander. Om te kijken of een domeinnaam beschikbaar is doe je een check. 

Domeinnaamcheck bij Yourhosting

Als je naar de website gaat zie je meteen onze domeinnaamchecker. Vul de gewenste domeinnaam in en zie of deze beschikbaar is. 

  • Veel keuze uit domeinextensies 
  • Handige domeinnaamchecker met suggesties voor extensies en andere domeinnamen 
  • Makkelijk uit te breiden met hosting en SSL 

Domein bezet

Als de domeinnaam bezet is kun je deze alsnog bestellen. Je krijgt dan tijdens het bestelproces het verzoek om de verhuiscode in te voeren. Deze code kan worden verstrekt door de huidige eigenaar. Ben je dit zelf? Dan kun je de verhuiscode opvragen bij de partij waar je de domeinnaam geregistreerd hebt.

Overkopen

Als jouw domeinnaam bezet is kun je deze overkopen van de huidige eigenaar. In de WHOIS kun je opzoeken wie dit is. Meestal krijg je daarbij de contactgegevens van het hostingbedrijf waar de domein is geregistreerd. Je kunt hen benaderen en zij kunnen je in contact brengen met de eigenaar van de domein. Yourhosting is geen partij hierin. De verkoper kan de voorwaarden bepalen. 

Varianten

Als je domeinnaam bezet is krijg je ook direct een aantal suggesties te zien van ons met alternatieven. Je kunt dan denken aan een andere extensies (.eu in plaats van .nl bijvoorbeeld) of een aangepaste spelling (pizza-pudding.nl in plaats van pizzapudding.nl).

Bestellen

Als je een domeinnaam hebt gekozen kun je deze direct bestellen. Tijdens het bestelproces kun je hier een pakket aan toevoegen of een dienst zoals Microsoft 365. Zodra je de bestelling hebt betaald gaan we dit direct voor je uitleveren. 

Looptijd

Een domeinnaam leg je vast voor een periode van 12 maanden voor een vast tarief. Dit betaal je van te voren. Na een jaar verlengen we de domeinnaam weer voor je. Wil je opzeggen? Doe dit dan voor de verlenging; dan vervalt je domeinnaam op de einddatum. Deze komt dan weer beschikbaar voor anderen om te claimen. 

Domeinnaam verkopen

Je kunt jouw domeinnaam verkopen. Yourhosting kan jouw domeinnaam taxeren en je kunt deze te koop aanbieden via bijvoorbeeld Sedo. Wij zijn in de rest van dit proces geen partij. 

Goede domeinnaam

Een goede domeinnaam is deels gebaseerd op je eigen voorkeur. Maar er zijn een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden.

  • Kort en duidelijk
  • Makkelijk te onthouden
  • Uniek
  • Sluit aan bij de identiteit van je merk
  • Spreekt je doelgroep aan

Domeincheck op je eigen website

Je kunt ook een domeinchecker op je eigen site plaatsen. Dit kan met een stukje code en ziet er dan zo uit:

oVjVtzAc_rn0_7rJXuuVWHok_dG0JuejuQ

We hebben twee codes. Eentje waarbij je layout kunt aanpassen en eentje met een vaste opmaak. Plaats deze code in je html.

Niet aanpasbaar:

<iframe frameborder="0" height="30" marginheight="0" marginwidth="0" name="yourhostingbanner" scrolling="no" src="https://www.yourhosting.nl/banners/banner4/checker.htm" width="260"></iframe> 

Aanpasbaar:

<iframe frameborder="0" height="30" marginheight="0" marginwidth="0" name="yourhostingbanner" scrolling="no" src="checker.htm" width="260"></iframe> 

Download de bestanden en volg deze stappen:

  • Plaats deze bestanden in dezelfde directory als het bestand waar je de code in hebt gezet.
  • Pas de bestanden banner.htm en style-whois.css naar wens aan.
D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.