Plaatsen jullie een back-up website en/of database terug? - Alphamega

Plaatsen jullie een back-up terug als ik mijn site en/of database kwijt ben of per ongeluk heb verwijderd?

Inhoudsopgave

Website en/of database kwijt

Als jouw site en/of database kwijt of per ongeluk verwijderd is, dan willen wij op verzoek de back-up hiervan terugplaatsen. Dit geldt ook voor een deel van je website en/of database. Wanneer het een recente back-up betreft dan is dit veelal gratis. Dit is afhankelijk van het feit of de back-up nog aanwezig is op dezelfde server als waar het account op staat. 

We maken dagelijks back-ups, maar na 1 week worden alle back-ups verplaatst naar een externe back-up server. Als we een back-up terug moeten halen van de back-up server zitten daar helaas wel kosten aan in verband met het werk wat we er mee hebben.

Dit kost € 75,- exclusief BTW. 

Geef duidelijk aan wat je precies teruggeplaatst wilt hebben

De naam van je website en eventuele map als het niet de gehele httpdocs map betreft, de naam van je database(s), of allebei. Geef ook aan wanneer je de informatie bent verloren, de datum en het tijdstip. Zo kunnen wij het terugplaatsen van deze informatie voor je inplannen en uitvoeren.

Zorg er ook voor dat je zo snel mogelijk reageert na het verliezen van de genoemde informatie. Hoe langer je ermee wacht, hoe kleiner de kans wordt dat we de laatste versie voor handen hebben. We hebben namelijk altijd een back-up tot 14 dagen terug, maar tot 1 à 2 dagen terug hebben we de mogelijkheid om de meeste recente versie van je website en/of database terug te kunnen plaatsen. Bij back-ups van langer dan 2 dagen terug wordt de kans klein om een recente versie van je website of database voor je terug te kunnen plaatsen.

Advies

Ons advies hierin, zodat je kunt voorkomen dat je deze informatie verliest en dus geen onnodige kosten hoeft te maken:

Als je website gehost wordt bij een hostingprovider dan is het verstandig om lokaal op je eigen PC altijd een back-up te hebben van de meest recente versie van jouw website. Je website is meestal aan wijzigingen onderhevig, dus moet je ook na iedere grote wijziging weer een back-up maken zodat je altijd de meest recente versie op je PC hebt staan. Het maken van een back-up is natuurlijk vrij eenvoudig. Je maakt gewoon een kopie van de map waarin je site staat en geeft deze een andere naam.

Normaal gezien bouw je je site lokaal en wanneer deze af is, upload je deze naar je webruimte bij je hostingprovider. Je site staat dan lokaal en bij je hostingprovider. Het kan geen kwaad om van je lokale site een extra back-up te maken voordat je wijzigingen of vernieuwingen gaat doorvoeren. Wat doe je namelijk indien je bijvoorbeeld zeer veel wijzigingen hebt doorgevoerd, maar je krijgt het niet werkend? Je kunt dan je site weer downloaden van je provider, maar dit valt natuurlijk onder traffic en traffic kost geld als je de limiet overschrijdt. Beter is dan om die extra back-up aan te spreken en gewoon hiervan een kopie terug te plaatsen in jouw werkruimte op je harde schrijf.

Als je gebruik maakt van een CMS zoals bijvoorbeeld WordPress (Updraft Plus) of Joomla (Akeeba) dan zijn er veelal ook back-up plugins/extensions voor te verkrijgen die op gezette tijden automatisch back-ups maken.

Ga ook zorgvuldig om met het verwijderen van bestanden in jouw webruimte. Kijk eerst of je hiervan een back-up hebt voordat je ze gaat verwijderen. Wat doe je namelijk indien je een bestand hebt verwijderd en je hebt er geen back-up van? Dan kun je helemaal opnieuw beginnen of je belt je hostingprovider op om te zien of zij een back-up hebben. Meestal heeft deze wel een back-up gemaakt van de gehoste websites. Het nadeel is dat het een tijdrovende zaak is voordat een back-up volledig is teruggeplaatst. Je site kan dus vele uren uit de lucht zijn als je bijvoorbeeld in de avond ervoor de betreffende bestanden hebt verwijderd. Door dus altijd zelf een back-up te hebben van je site kan het je veel tijd en ellende besparen. Je plaatst deze dan gewoon weer terug en je site is gelijk online.

Mocht het toch nodig zijn dat wij een back-up voor je terug plaatsen stuur ons dan even een bericht

Ook handig:

N
Noemi is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.