Wat is een domeinnaam? - Yourhosting

Om een website te bezoeken, heb je daarvan het internetadres nodig. Dit adres wordt ook wel een domeinnaam genoemd. Op de vraag 'wat is een domeinnaam?' kunnen we dus zeggen dat een domeinnaam de adressen van het internet zijn. Een domeinnaam is opgebouwd uit verschillende delen, voor jou zijn de eigenlijke 'naam' en de 'domeinnaamextensie' (het gedeelte achter de punt, zoals .nl, .com, .tel) belangrijk. Meer informatie over domeinnaam prijzen lees je op onze prijspagina.

Inhoudsopgave

Een eigen website naam: domeinnaam registreren

Heb je een domeinnaam gekozen die bij je past? Controleer of je domeinnaam vrij is door deze in te vullen bij stap één van ons bestelsysteem: 'Kies domein'. Bepaal vervolgens of je een dienst en/of service bij ons afneemt en klik uiteindelijk op 'Bestelling bevestigen'. Je domeinnaam wordt binnen één uur voor je geregistreerd. Wil je bijvoorbeeld een website maken, dan heb je ook Hosting nodig om je website zichtbaar te laten zijn voor bezoekers. Hosting is dus als het ware het huis, waar de domeinnaam het adres is. Als laatste stap ga jij je huis inrichten, dat doe je met een een websiteprogramma als de ingebouwde websitbuilder of een CMS zoals WordPress

Een domeinnaam zoeken

Zoek je een specifieke domeinnaam? Gebruik dan de domeinnaamchecker. Deze handige tool geeft je allerlei suggesties en domeinnaamextensies waardoor je zo je domeinnaam kunt registeren. Meer informatie over domeinnaam zoeken.

Kies de juiste domeinnaam

Past de domeinnaam bij wat je wilt vertellen? Voor de herkenbaarheid van je website kan het helpen om precies te vertellen wat je doet in je domeinnaam, bijvoorbeeld als je een schildersbedrijf hebt, of een kapper bent in Zwolle. Heb je een bedrijf, probeer dan ook de bedrijfsnaam als domeinnaam te registreren. 

Domeinnaam toevoegen via je account / toevoegen aan je pakket

Nadat je voor de eerste keer het bestelsysteem van Yourhosting hebt gebruikt, ontvang je inloggegevens voor je online klantomgeving bij Yourhosting.  In je persoonlijke klantomgeving voegt je onder andere eenvoudig en snel producten toe aan je account. Via de product-/bestelpagina kun je controleren of je gewenste domeinnaam nog vrij is en deze registreren.

Bij een domeinregistratie via Yourhosting kun je kiezen uit onderstaande diensten:

Domeinnaam doorlinken

Voor  € 0,45 per maand kun je je domeinnaam doorlinken naar bijvoorbeeld je Facebook, Twitter, LinkedIn en Pinterest account of andere website. 

Hosting: domeinregistratie met e-mail en website

Kies voor een van onze hostingpakketten als je een website op je domeinnaam wilt plaatsen. Wil je een DNS-/redirectservice upgraden naar een hostingpakket, dan ontvang je restitutie over eventueel betaalde parkeerkosten. Lees meer over webhosting mogelijkheden. 

Ook handig:

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.