Microsoft-onderdelen uitgelegd bij Yourhosting

Microsoft 365 bestaat uit veel verschillende onderdelen en applicaties. Hieronder nemen we ze allemaal even door.

Inhoudsopgave

Apps voor Ondernemingen

Office apps is het softwarepakket met Word, Excel, Outlook, Publisher, Access en OneNote (Publicer en Access zijn alleen mogelijk op Windows-computers). Je kunt altijd gebruik maken van de laatste updates. Elke gebruiker kan de software op vijf computers installeren. Daarbij kun je de Office-apps gebruiken op iPhones, iPads en Android-apparaten. 

Sommige Microsoft-termen kunnen misschien verwarrend zijn, omdat sommige namen op elkaar lijken. Het verschil tussen Microsoft 365 en Office apps is dus dat Microsoft 365 de licenties zijn en Office apps het softwarepakket

Mobile Device Management

Mobile Device Management helpt je met het beveiligen en beheren van mobiele apparaten zoals Android-apparaten, iPhones & iPads. Meer informatie vind je op de supportpagina van Microsoft. 

Sway

Sway is een nieuwe app van Microsoft Office waarmee je gemakkelijk interactieve rapporten, persoonlijke verhalen, presentaties en meer kunt maken en delen. Meer informatie over Sway vind je op de supportpagina van Microsoft.

Office Online

Office Online is een verzameling van webapplicaties van het Office-pakket, namelijk:

Word Online, Excel Online, Powerpoint Online & OneNote Online. Office Online is handig voor het snel bekijken van documenten, en voor kleine wijzigingen. Omdat het een eenvoudigere versie is van de bekende Office-programma's, is het geen vervanging voor de Office-software die je op je computer installeert.

Office mobile apps voor Microsoft 365

Met mobile apps voor Microsoft (Office) 365 gebruik je Microsoft 365-apps op iPhones, iPads en Android-apparaten.

Exchange Online

Exchange Online is de e-mailoplossing van Microsoft. Met Exchange Online heb je je e-mail, agenda, contactpersonen en taken altijd binnen handbereik. De mailbox benader je via je computer, tablet of smartphone. Deze e-mailoplossing onderscheidt zich van andere e-mailoplossingen doordat e-mailadressen erg makkelijk ingesteld worden, er grote mailboxen geleverd worden en omdat niet alleen e-mail wordt gesynchroniseerd naar de apparaten, maar ook agenda-items, taken en contactpersonen.

 • Exchange Online Plan 1

Dit is de meest gekozen variant van Exchange Online. Bij deze variant krijg je een mailbox van 50 GB en de mogelijkheid voor gedeelde postvakken van 50 GB. Je e-mails kun je lezen via e-mailprogramma’s op de computer, de Outlook Web App (webmail) en via mobiel/tablet.

 • Exchange Online Plan 2

Exchange Online Plan 2 biedt dezelfde opties als Exchange Online Plan 1 en meer. Hierbij heb je ook een archief van onbeperkte grootte, In-Place Hold en Data Loss Prevention. Met In-Place Hold bewaar je e-mails ondanks dat deze door gebruikers worden verwijderd. Met Data Loss Prevention voorkom je dat gevoelige informatie per ongeluk wordt verzonden.

 • Exchange Online Archiving

Met Exchange Online Archiving krijg je naast je mailbox een archief van onbeperkte grootte. Meer informatie over Echange Online Archiving vindt je op de supportpagina van Microsoft.

 • Advanced Treat Protection

Microsoft Office Advanced Treat Protection is een service die helpt met de bescherming van je organisatie tegen aanvallen met onbekende malware. Ook scant Advanced Treat Protection e-maillinks in real time.

OneDrive voor Bedrijven

 • OneDrive voor Bedrijven Plan 1 is persoonlijke opslagruimte in de Cloud van 1 TB. Hierin kunnen bestanden worden opgeslagen tot 15 GB groot. Bestanden in OneDrive zijn alleen door de gebruiker zichtbaar, tenzij de gebruiker deze deelt.
 • OneDrive voor Bedrijven Plan 2 bevat dezelfde specificaties als OneDrive voor Bedrijven Plan 1 en meer. Bij meer dan vijf gebruikers met OneDrive voor Bedrijven Plan 2 krijgen deze gebruikers 5 TB opslagruimte in plaats van 1 TB. Ook kan een 'In-Place Hold' worden ingesteld, om te zorgen dat bestanden volgens bedrijfspolicies en regelgeving bewaard blijven. Verder kun je Rights Management Services gebruiken, om op bestandsniveau te voorkomen dat onbevoegden documenten kunnen inzien en wijzigen.

SharePoint 

SharePoint biedt een omgeving voor een groep of organisatie om samen te werken. Je ziet hier de bestanden die je via OneDrive deelt met anderen. Je kunt in Sharepoint meerdere groepen aanmaken en per lid bepalen hoeveel autorisatie ze hebben. Hiermee kun je bijvoorbeeld bestanden delen met klanten zonder dat ze hier iets aan kunnen wijzigen.

SharePoint bevat ook de volgende onderdelen:

 • Sharepoint-site 

Met SharePoint Online kun je sites maken waarop je informatie deelt met collega’s, partners en/of klanten. Ook is het mogelijk om op je SharePoint-site een app te plaatsen. Voorbeelden van apps zijn; documentenbibliotheken, lijsten, agenda’s en aankondigingen. Op de supportpagina van Microsoft lees je meer informatie over SharePoint-sites. 

 • Microsoft 365-groepen 

Een Microsoft 365-groep is een kant-en-klare omgeving om op samen te werken. Leden kunnen naast interne gebruikers ook externen zijn, als de organisatie dit toestaat. Een Microsoft 365-groep bevat ruimte voor documenten, een gezamenlijk 'Postvak In' en een gezamenlijke agenda. Kijk voor meer informatie over Microsoft 365-groepen op de supportpagina van Microsoft.

Teams

Microsoft Teams is de plek voor teamwerk in Microsoft 365. In Teams zijn alle personen, inhoud en hulpmiddelen beschikbaar die je team nodig heeft om betrokken en efficiënter te werken.

Binnen de Microsoft Teams-applicatie kun je meerdere teams aanmaken en beheren. Leden kunnen naast interne gebruikers ook externen zijn als de organisatie dit toestaat.

Microsoft Teams bevat:

 • Ruimte voor documenten (gebaseerd op een Office 365-groep)
 • Gezamenlijk Postvak In (gebaseerd op een Office 365-groep)
 • Gezamenlijke Agenda (gebaseerd op een Office 365-groep)
 • Communiceren via chat-, audio- of videogesprekken
 • En nog veel meer.

Microsoft Teams open je via de browser of via een applicatie voor Windows/MAC/IOS/Android.

Forms

Met Microsoft Forms maak je enquêtes, quizzen en peilingen. Hierbij kun je anderen uitnodigen om je Microsoft Form te beantwoorden met vrijwel elke webbrowser of mobiel apparaat. De (real-time) resultaten kun je direct zien wanneer ze worden verzonden. Daarbij is het mogelijk om de ingebouwde analyse te gebruiken om antwoorden te evalueren en resultaten te exporteren naar Excel, voor een aanvullende analyse of beoordeling. Meer informatie over Forms vind je op de website van Microsoft.

Flow 

Maak geautomatiseerde werkstromen met je favoriete apps en services voor het ontvangen van meldingen, synchroniseren van bestanden, verzamelen van gegevens en nog veel meer. Meer informatie over Flow vind je op de Microsoft-website.

Power Apps

Bouw snel apps dankzij de 'drag & drop'-aanpak. Maak een keuze uit de vele sjablonen of begin volledig opnieuw. Koppel je app eenvoudig aan gegevens en gebruik Excel-achtige formules om eenvoudig logica toe te voegen. Meer informatie over PowerApps vind je bij Microsoft.

Planner

Met Planner kan je team eenvoudig nieuwe plannen maken, taken organiseren en toewijzen, bestanden delen, chatten over werk en updates over de voortgang ontvangen. Meer informatie over Planner vind je bij Microsoft.

Stream 

Microsoft Stream is de intelligente videoservice in Microsoft 365. Hiermee kun je eenvoudig video's creëren, veilig video's delen en reageren op video’s, zowel in een team als binnen je bedrijf. Meer informatie over Stream vind je op de Microsoft-pagina.

StaffHub

Met Microsoft Staffhub kunnen managers gemakkelijk roosters voor hun team maken, bijwerken en beheren. Medewerkers kunnen overal in één oogopslag hun rooster inzien, verlofaanvragen doen en eventueel van dienst ruilen. Ook kun je in Staffhub notities, bestanden, to-do lijsten en aankondigingen plaatsen. Verder is het ook mogelijk onderling te chatten. Microsoft Staffhub is gemaakt voor mobiele apparaten en kun je ook via de browser benaderen. Op de website van Microsoft vind je meer informatie over StaffHub en het beheren van dit product.

Bookings

Het maken van een afspraak is nog nooit zo makkelijk geweest. Met Microsoft Bookings plant je klant via een webpagina een afspraak in. Vervolgens ontvangen de klant en jijzelf een bevestiging per e-mail. Via de bevestiging kan de klant eventueel de afspraak wijzigen. Meer informatie over Bookings vind je op de supportpagina van Microsoft.

Bedreigingsinformatie

Met bedreigingsinformatie voor Microsoft 365 kun je gemakkelijk aanvallen identificeren, monitoren en begrijpen. Verder ondersteunt Bedreigingsinformatie voor Microsoft 365 je met het neutraliseren van bedreigingen en levert inzicht en kennis waarmee je aanvallen kunt voorkomen. Kijk voor meer informatie over Bedreigingsinformatie voor Microsoft 365 op de website van Microsoft. 

MyAnalytics

MyAnalytics helpt je om slimmer te werken; van het verminderen van onproductieve vergadertijd tot het creëren van een betere balans tussen je werk en je persoonlijke leven. Meer informatie over MyAnalytics lees je op de website van Microsoft.

Power BI Pro

Met Power BI Pro kun je verbinding maken met honderden gegevensbronnen en visualiseer al je gegevens met livedashboards en rapporten. Deel je inzichten vervolgens met je hele organisatie om mensen aan te zetten tot intelligente acties. Kijk voor meer informatie over Power BI Pro op de supportpagina van Microsoft.

Azure Rights Management

Beheer en beveilig e-mails, documenten en gevoelige gegevens die je buiten de muren van je bedrijf deelt. Van eenvoudige classificatie voor ingesloten labels en machtigingen tot het verbeteren van je gegevensbescherming met Azure Information Protection. Waar je ook opslaat of met wie je ook deelt, Azure Rights Management helpt je met het maken van goede en veilige keuzes. Lees meer over Azure Rights Management op de website van Microsoft.

Visio

Visio is een grafisch programma om snel en gemakkelijk schematische afbeeldingen te maken. Denk bijvoorbeeld aan flowcharts, organogrammen, een kantoorplattegrond of een uitgetekende database. Je krijgt de beschikking over pictogrammen, grafieken en meer om gemakkelijk een technisch schema te maken zonder zelf iets te hoeven tekenen. 

Project

Microsoft Project is een programma voor projectmanagers. Je kunt hierin een campagne plannen en zaken bijhouden als tijdschema's, personeel en budget en hoe dit verdeeld is over het project. Project helpt zo met tijd en resource management, omdat je snel en overzichtelijk kunt zien wie en wat waar aan toegewezen is.

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.