Startersgids Acronis bij Yourhosting

Neem je Acronis af dan kun je backups maken. We leggen in dit artikel uit hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

1. Inloggen en beheren
  2. Apparaat verbinden
  3. Applicatie downloaden
  4. Applicatie installeren
  5. Apparaat selecteren
  6. Backup menu
  7. Naam
  8. Onderdelen
  9. Items kiezen
  10. Selecteren
  11. Back-up uitvoeren
  12. Backup inzien

1. Inloggen en beheren

Heb je een Acronis-licentie dan kun je inloggen en je account beheren op https://cloud.acronis.com/mc/.

2. Apparaat verbinden

In Acronis kun je een apparaat toevoegen. Dit is bijvoorbeeld een PC, laptop of telefoon. Klik hiervoor eerst op Apparaten (1) en vervolgens op Toevoegen. Verbonden apparaten komen in het overzicht (3) te staan.

3. Applicatie downloaden

Kies een apparaat uit de lijst. Als je hier op klikt wordt er een download gestart of kom je op de pagina voor het downloaden van een mobiele app.

4. Applicatie installeren

Klik op Installeren om de applicatie te installeren. Zodra de installatie is voltooid log je in.

5. Apparaat selecteren

Als je bent ingelogd klik je links op Alle apparaten. Nu kun je beginnen met het maken van de back-up. Selecteer het apparaat in het midden van het scherm.

6. Backup menu

Als je een apparaat selecteert wordt er rechts een menu geopend. Klik daar op Protect.

7. Naam

Als je een back-up maakt is het handig om deze een naam te geven. Dit doe je door te klikken op het potloodje achter Volledige machine tot Cloudopslag. Geef je back-up een naam en klik vervolgens op OK.

9. Onderdelen

Je kunt selecteren van welke onderdelen je een back-up wilt maken.

10. Items kiezen

Klik achter Items waarvan een back-up moet worden gemaakt op Opgeven.

11. Selecteren

Je kunt bepalen waar op je PC de backup wordt opgeslagen. Klik hiervoor op Bestanden en mappen selecteren. Kies vervolgens de gewenste bestanden of mappen. Klik daarna op Toepassen.

12. Back-up uitvoeren

Klik op Nu uitvoeren om de backup te maken. Je kunt de voortgang volgen in het scherm.

13. Backup inzien

Zodra de back-up klaar is kun je deze aan de linkerkant in het menu bekijken door te klikken op Back-ups