OneDrive bij Yourhosting

Als je Microsoft 365 afneemt bij Yourhosting kun je ook gebruik maken van OneDrive. In dit artikel vertellen we hoe deze applicatie werkt en hoe je dit gebruikt.

Inhoudsopgave

Eerste keer inloggen

Je hebt van ons een e-mail ontvangen na de bestelling van OneDrive. Deze e-mail ontvang je op het contactmailadres dat je hebt opgegeven bij je bestelling.

In de e-mail die je van ons ontvangen hebt, staan je (tijdelijke) gebruikersnaam en wachtwoord. Log met deze gegevens in via https://portal.office.com

Ingelogd in de portal

Je bent nu ingelogd in de portal. Zoals je ziet, heb je naast 1 TB opslag in OneDrive de beschikking om online Word, Excel en andere apps te gebruiken. Klik op de tegel OneDrive

OneDrive wordt voorbereid

Voor het eerste gebruik wordt OneDrive voorbereid. Zodra dit proces voltooid is, klik je op 'Uw OneDrive is gereed'.

De online OneDrive-omgeving

Je bent nu ingelogd in de online omgeving van OneDrive. Vanuit deze omgeving kun je gemakkelijk:

Bestanden uploaden

Je kunt een bestand van je computer slepen naar dit venster. Je kunt ook klikken op Uploaden en zo een bestand kiezen. De bestanden worden direct geüpload naar OneDrive. 

Bestanden downloaden

Selecteer het bestand dat je wilt downloaden en klik op Downloaden in de menubalk bovenin. Het bestand wordt opgeslagen op de locatie die je kiest.

Mappen of bestanden delen

Selecteer het bestand dat je wilt delen en klik in de menubalk op Delen. Geef het e-mailadres op van de persoon of personen met wie je het bestand wilt delen. Die personen ontvangen een uitnodiging per e-mail.

Je kunt er voor kiezen om OneDrive helemaal te integreren in je Windows verkenner. Zo kun je ook als je geen internetverbinding hebt gemakkelijk bij je bestanden in de cloud. 

Inloggen in de OneDrive client

De OneDrive-app start op en vraagt om je e-mailadres. Dit is het e-mailadres dat is gekoppeld aan je OneDrive voor Bedrijven-licentie. Vul deze in en klik op Aanmelden.

Microsoft 365 OneDrive inloggen

Vervolgens vraagt de app naar het wachtwoord. Vul deze in en klik op Aanmelden.

De app wordt aangemeld

De app wordt nu aangemeld. Nadat de gebruikersnaam en wachtwoord zijn goedgekeurd, zie je onderstaand scherm.

De OneDrive-app heeft een standaardlocatie waar de bestanden vanuit de cloud worden gesynchroniseerd op je pc. We raden aan om deze locatie niet te wijzigen. Klik op 'Volgende'.

Mappen selecteren

Vervolgens vraagt de app om de mappen te selecteren die mogen worden gesynchroniseerd naar je pc.

Nieuwe gebruikers hebben nog geen mappenstructuur aangemaakt in de cloud, dus het overzicht is leeg. We raden aan om de optie Alle bestanden en mappen in OneDrive - [bedrijfsnaam]  synchroniseren voor nu aangevinkt te laten. De mappen kunnen altijd gewijzigd worden.

Heb ik genoeg ruimte op mijn pc?

Onderin het venster wordt weergegeven hoeveel ruimte van de cloud omgeving je op dit moment geselecteerd hebt om te synchroniseren met jouw pc. Daarachter staat de totale ruimte op je harde schijf. Hiermee kun je gemakkelijk inschatten of je genoeg ruimte hebt op je pc om te synchroniseren.

Geïntegreerd in Windows verkenner

In de Windows-verkenner is aan het linker navigatiemenu een extra OneDrive-omgeving toegevoegd. Deze omgeving en de cloud staan nu in directe verbinding en alles wordt wederzijds gesynchroniseerd. Je kunt nu aan de slag met OneDrive.

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.