Karakterset instellen bij Yourhosting

De meeste websites zijn geschikt voor het weergeven van het Latijns schrift. Als je andere letters of tekens wilt weergeven kan het nodig zijn om de karakterset aan te passen. In dit artikel vertellen we hier meer over.

Inleiding

Westerse talen zoals Nederlands en Engels maken gebruik van het standaard karakterset ISO-8859-1. Hierin is ons Latijns alfabet beschikbaar en ook tekens als ø en ë.

Voor andere schriften zoals cyrillisch, kanji of Arabisch kun je een andere karakterset instellen. Je kunt dan kiezen voor UTF-8 (Unicode).

Instellen

Er zijn verschillende manieren om de gebruikte karakterset aan te passen. Je kunt in je webdocumenten aangeven welke karakterset gebruikt moet worden. Zoek hiervoor de betreffende code op voor de taal waarin jouw website is geschreven.

Gebruikt jouw website Apache, dan kun je de karakterset ook aangeven via een .htaccess-bestand. Maak een .htaccess-bestand en plaats deze in de document-root van je website. Plaats hierin welke karakterset je wilt gebruiken.

Als je niet het goede karakterset hebt ingesteld kunnen bezoekers vreemde tekens op je pagina's aantreffen. Ze zien dan blokjes of vraagtekens in plaats van letters.

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.