E-mail instellen in Gmail (Android) bij Argeweb

In deze handleiding lees je hoe je je e-mailaccount in Gmail voor Android instelt.Het is mogelijk om je mailaccount in Gmail op uw Android-telefoon in te stellen. Is dit het eerste mailaccount, dan volg je eerst de stappen op het welkomstscherm.


Heb je al wel een account ingesteld?
Klik dan linksboven in de rode balk op de menuknop. Deze wordt weergegeven als drie horizontale streepjes die onder elkaar staan. Klik vervolgens op Instellingen en selecteer Account toevoegen om het configureren van uw mailaccount te starten.

  1. Allereerst geeft je aan om wat voor account het gaat. Selecteer hier Overig om naar de volgende stap te gaan.
  2. Geef vervolgens je mailadres op. Vul deze volledig in en klik vervolgens op de knop Volgende.
  3. Geef nu aan of het om een POP3, IMAP of Exchange account gaat. Kies hier voor POP3 of IMAP, afhankelijk van waar je voorkeur naar uitgaat.
  4. Nu is het wachtwoord van je mailbox aan de beurt. Klik op Volgende zodra je dit hebt opgegeven.
  5. Op het volgende scherm stel je de configuratie van de inkomende mailserver in. Hier zijn drie opties zichtbaar, namelijk Gebruikersnaam, Wachtwoord en Server. De eerste twee velden zouden al ingevuld moeten zijn. Bij het laatste veld vult u mail.argewebhosting.nl in. Klik vervolgens op Volgende en herhaal hier dezelfde instellingen voor de uitgaande mailserver. Na het instellen van de uitgaande mailserver klikt u opnieuw op Volgende.
  6. Je krijgt nu een scherm te zien waarop wordt aangegeven dat de instellingen geverifieerd worden. Na een korte periode kun je nog wat persoonlijke voorkeuren instellen. Zo kunt u bijvoorbeeld opgeven of u een melding wilt ontvangen zodra een mail in uw mailbox belandt en om de hoeveel tijd de mailbox wordt gecontroleerd. Dit mag je volledig naar eigen wens invullen. Klik vervolgens op Volgende om door te gaan.
  7. Tot slot krijgt u een pagina te zien waar je jouw accountnaam en naam in kunt voeren. De accountnaam zal een ontvanger van je mail nooit te zien krijgen, maar is slechts bedoeld zodat je bij het overzicht van al je e-mailaccounts de net ingestelde mailbox snel kunt herkennen. Je naam wordt daarentegen wel aan een ontvanger getoond. Als deze velden naar wens zijn ingevuld, klik je voor de laatste keer op Volgende.
  8. Je mailaccount is nu volledig ingesteld!
M
Marjolein is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.