Quick Start Guide Microsoft 365: snel aan de slag met Microsoft 365 bij Yourhosting


Microsoft 365 bij Yourhosting. Een quick start guide zodat je snel aan de slag kunt met Microsoft 365 en alle apps en diensten van dit pakket. 

Inhoudsopgave

Eerste keer inloggen

Je hebt van ons een e-mail ontvangen na de bestelling van Microsoft 365 (voorheen Office 365). Deze e-mail ontvang je op het contact mailadres dat je hebt opgegeven bij je bestelling.

In de e-mail die je van ons ontvangen hebt, staan je (tijdelijke) gebruikersnaam en wachtwoord. Log met deze gegevens in.

Ik zie niet waar ik Microsoft 365 kan downloaden

Ben je ingelogd maar zie je niet waar je Office 2016 kunt downloaden?  Dan ben je ingelogd met een account waar nog geen Office 365 aan gekoppeld is. Wil je direct aan de slag en Office 2016 met onder andere Word, Excel en Powerpoint? Bij de volgende stappen laten we zien hoe je aan de slag kunt met Microsoft 365 (voorheen Office 365 genoemd).

Aan de slag met de domeinnaam

We hebben een gebruikersnaam voor je aangemaakt (admin@########.onmicrosoft.com). Deze kun je gebruiken als inlognaam. Je kunt ook je eigen domeinnaam koppelen aan Office 365. 

Gebruikersnaam aanpassen: beheercentrum

Als je de gebruikersnaam aanpast, dan kun je een eigen inlognaam bepalen aan de hand van je domeinnaam.

Benodigdheden:

  1. Beheercentrum Microsoft 365
  2. Beheercentrum van je domeinnaam. Als je de domeinnaam hebt geregistreerd via Yourhosting, is dit de Hostingmanager.

Log in via portal.office.com en klik vervolgens op 'Beheer'.

5-UPx5UNKJ2rDJnUQ68MFIrA33jZ8HgPnw

Gebruikersnaam aanpassen: domeinnaam toevoegen

Klik in het linker menu op 'Instellingen'  en selecteer ‘Domeinen’. Klik op '+Domein toevoegen'. Vul de domeinnaam in en klik op ‘Volgende’.

2rlBNb5iGGcxSHH7Obgw0TnvlDgi8tNRnw

Gebruikersnaam aanpassen: TXT-record toevoegen

Kopieer de TXT-waarde en voeg deze als TXT-record toe aan de domeinnaam in het beheercentrum van je domeinnaam.

Heb je een domeinnaam bij Yourhosting geregistreerd? Lees dan de uitgebreide handleiding voor de Hostingmanager.

Klik op ‘Controleren’.

Sz_NZgpp4auGItFzCYD-YB5IAAKF48KAAQ

Gebruikersnaam aanpassen: instellen

Na verificatie van het TXT-record word je doorgeleid naar een pagina ‘Uw online services instellen’. Als je een Microsoft 365-apps  licentie hebt (voorheen Office 365 Business of ProPlus genoemd), kies je voor 'Opslaan en afsluiten'. Als je een Microsoft 365 Business Basic of Standard licentie hebt (voorheen Office 365 Essentials of Premium genoemd), kun je voor meerdere opties kiezen. Maak een keuze: 

j76cbzNbTc3dLJZZtn5PDvpyIR5xMHJK6w

Eigen DNS-records beheren of nameservers van Microsoft gebruiken

Je kunt ervoor kiezen om de instellingen van de domeinnaam vanuit je hostingprovider of vanuit de Office 365-omgeving te beheren.

We adviseren je de nameservers van de hostingpartij te gebruiken. Het veranderen van nameservers kan bijvoorbeeld invloed hebben op de bereikbaarheid van je website.

Heb je geen website gekoppeld aan de domeinnaam en wil je er zeker van zijn dat er geen wijzigingen van de hostingprovider invloed hebben op het ontvangen van e-mail? Dan kun je kiezen voor de nameservers van Mircosoft. Maak een keuze:

Eigen DNS-records beheren

Nadat je gekozen hebt voor 'Ik beheer mijn eigen DNS-records.' en op ‘Volgende’ hebt geklikt, controleert Microsoft de huidige DNS-records. Vervolgens wordt er in het rood aangegeven welke records nog niet gevonden zijn. DNS-records die wel goed ingesteld zijn, worden groen afgevinkt.

Als alle DNS-instellingen juist zijn ingesteld geeft het beheercentrum aan dat je domein en de e-mailadressen zijn ingesteld. Klik op 'Voltooien'.

Nameservers van Microsoft gebruiken

Om de nameservers van Microsoft te gebruiken, kies je de optie 'Stel mijn onlineservices voor mij in (aanbevolen).' en kies 'Volgende'.

Microsoft geeft in het volgende scherm de instellingen weer. Voeg deze toe in het beheercenturm van de domeinnaam en kies 'Controleren'.

Gebruiker aanpassen: gebruiker bewerken

Klik in het linker menu op 'Gebruikers' en selecteer ‘Actieve Gebruikers’. Selecteer hier de gebruiker waarvan je de gebruikersnaam wilt aanpassen. Klik achter ‘Gebruikersnaam’ op ‘Bewerken’.

3tr7wNexXNTVH9c3MzEXr4cJjKlzjK4lCw

Gebruiker aanpassen: alias en domeinnaam selecteren

Vul hier de gewenste alias in en selecteer in het drop-downmenu de juiste domeinnaam. Klik op 'Opslaan'.

ReID7uFwkYa73Q9ML7c1r-u8Yb7qY6xMTQ

Gebruiker aanpassen: automatisch afmelden

Omdat je de gebruikersnaam hebt gewijzigd, vraagt Microsoft om jezelf opnieuw aan te melden met je nieuwe gebruikersnaam.

Klik op 'Afmelden'. Je wordt nu automatisch uitgelogd en doorverwezen naar de inlogpagina.

Problemen met instellen

Als je via de 'Mijn cloudproducten' in Mijn Account de domeinnaam hebt geactiveerd, dan kan het zijn dat de waarde van het automatisch aangepaste MX-record afwijkt van de waarde die Microsoft van het record verwacht. Dit gebeurt vaak met domeinnamen waar een koppelteken (-) in verwerkt is. 

Controleer welke records een rood kruisje laten zien en controleer in het beheercentrum van de domeinnaam waar de waarde afwijkt. Meestal bestaat de toevoeging uit twee cijfers en een letter, zoals bijvoorbeeld:

[jedomeinnaam]-nl01c.mail.protection.outlook.com

Voeg deze tekens toe aan het MX-record en controleer de DNS-instellingen opnieuw. Selecteer 'Voltooien' als alle DNS-records correct zijn ingesteld.

Blijft dit zich voordoen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Zelf DNS beheren

Je krijgt een overzicht te zien van alle-DNS instellingen die voor de verschillende services van Microsoft 365 nodig zijn.

Voeg deze toe via het beheercentrum van je domeinnaam en klik onderaan op 'Controleren'.

hEGRLlNFmDDBjcsHSW_Ap_eiQmxd3xCfsA

 

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.