Hosted Exchange van Argewebinstellen als POP/IMAP in Android

In dit artikel laten we zien hoe we een Hosted Exchange 2013 e-mailaccount kunnen instellen als POP of IMAP in een smartphone met het besturingssysteem Android.

Let op! Android ziet op elke telefoon er anders uit. In dit artikel laten we zien hoe u een e-mailaccount kunt instellen in een Sony Xperia Z smartphone. In de ‘Instellingen’ van de telefoon klikken we op ‘Account toevoegen’. Deze optie staat onder de categorie ‘Accounts’.

1. Klik op ‘E-mail’.
  2. Vul hier uw e-mailadres in en het bijbehorende wachtwoord.
  3. De accountinformatie wordt nu gecontroleerd.
  4. Kies voor ‘POP’ wanneer u het account als type POP wilt in stellen en voor ‘IMAP’ wanneer u het account als type IMAP wilt instellen.
  5. Vul nu de gegevens in van de inkomende e-mail.
  • Gebruikersnaam: het volledige e-mailadres (bijvoorbeeld argewebdemo@argewebdemo.nl)
  • Wachtwoord: (Wachtwoord van het betreffende e-mailadres)
  • Server: mail.mymail247.com
  • Poort: 110 voor POP, 143 voor IMAP.
  • Beveiligingstype: Geen
  • E-mail verwijderen van server: (persoonlijke keuze)

Serverinstellingen van de inkomende e-mail worden nu gecontroleerd. Voor de uitgaande mail gebruikt u de volgende instellingen:

• Server: mail.mymail247.com
  • Poort: 587
  • Beveiligingstype: Geen
  • ‘Aanmelden vereist.’ dient aangevinkt te zijn.
  • Gebruikersnaam: het volledige e-mailadres (bijvoorbeeld argewebdemo@argewebdemo.nl)
  • Wachtwoord: (Wachtwoord van het betreffende e-mailadres)

De serverinstellingen voor de uitgaande e-mail wordt nu gecontroleerd.

In het scherm ‘Accountinstellingen’ kunt u persoonlijke wensen instellen zoals de controlefrequentie. Vervolgens kunt u een Weergavenaam instellen.

Nu kunt u volledig gebruik maken van uw e-mailaccount via de de bijbehorende applicatie.