Mail van Argeweb installeren in Outlook 2010

Als je mail bij ons afneemt kun je deze toevoegen in een mailprogramma zoals Outlook. Wij raden sterk af om hiervoor Outlook 2010 te gebruiken. Dit is een sterk verouderde versie en wordt niet meer door Microsoft ondersteund. Het risico op veiligheidsissues is erg groot.

Inhoudsopgave

Vooraf: Gebruik geen Outlook 2010

We adviseren om de nieuwste versie van Outlook aan te schaffen. Outlook 2010 is verouderd en niet veilig. We kunnen niet garanderen dat je mail werkt. Als je liever geen kosten maakt zijn er ook gratis mailprogramma's beschikbaar zoals Thunderbird. Als je toch Outlook 2010 gebruikt zijn wij niet verantwoordelijk voor de risico's die je loopt.

Stap 1: Account instellingen

• Onder Bestand ga je twee keer naar Account Instellingen;

Account toevoegen in Outlook 2010

• Klik op Nieuw om een nieuw account toe te voegen;

Nieuw account toevoegen in Outlook 2010

• Kies E-mailaccount;

E-mail service toevoegen Outlook 2010

Stap 2: Serverinstellingen

• Klik onderaan op Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren en kies voor Volgende;

Handmatig account toevoegen Outlook 2010

• Kies voor Internet e-mail en klik op Volgende;

IMAP of POP instellen Outlook 2010

Vul de volgende gegevens in:

Gebruikersgegevens

• Naam: Vrij in te geven (bijvoorbeeld: Piet Jansen)
  • E-mailadres: Vrij in te geven (bijvoorbeeld: pietjansen@argeweb.nl)

Servergegevens

• Type account: Kies standaard POP3 of IMAP
  • Server voor inkomende e-mail : Server Inkomend (POP3) (bijv. mail.argewebhosting.nl)
  • Server voor uitgaande e-mail : Server Uitgaand (SMTP) (bijv. mail.argewebhosting.nl)

Aanmeldingsgegevens

• Gebruikersnaam: E-mailadres dat je wilt instellen
  • Wachtwoord: Email wachtwoord

Nieuw account toevoegen Outlook 2010

Stap 3: Uitgaande server

• Klik op Meer instellingen;
  • Ga naar het tabblad Server voor uitgaande email;
  • Vink aan: Authenticatie voor de e-mail (SMTP) is vereist;
  • Gebruik dezelfde instellingen als voor inkomende e-mail.

Uitgaande mailserver Outlook 2010

• Verander de poort van 25 naar 587

Poort server uitgaande mail

• Klik op OK en daarna op Volgende en dan Voltooien.